5 Nisan 2016 Salı

Tarçınlı Pankek Tarifi

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kadar un

Kızımla kahvaltı en sevdiğimiz öğün ki bir çocuğun gelecek yıllarda ki alışkanlığı açısından da önemli oluyor. Klasik kahvaltıların dışında pankek-krep soframızda çok seviliyor. Bazen 1 ekmeği 3 günde tükettiğimiz oluyor ki sabah kahvaltılarında hiç yemiyoruz neredeyse, bu yüzden pankekin her türlüsü yapılıyor diyebilirim...






YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek boza gibi akışkan koyu bir hamur elde edelim. Isıtılmış tavaya 1 kaşık yardımıyla hamurdan dökerek önlü arkalı pişirelim. Üzerine tercihe göre tahin,pekmez veya pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder