22 Nisan 2016 Cuma

Şark Köftesi Tarifi

MALZEMELER:

2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kuru nane
1 adet soğan
1,5 su bardağı sıcak su
tuz

SERVİS İÇİN:

1 kase yoğurt
sarımsak
tuz
istenirse terayağ+ kırmızı biber


Bulgur köftesinin her çeşidini  seven biri olarak harcında soğanlı olarak ilk defa denedim ve gerçekten çok beğendim.



YAPILIŞI:

Bulguru sıcak su ile ıslatalım. Tamamen suyunu çekip oda sıcaklığına gelince içine rendelenmiş soğan ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğuralım. Şekil verilebilecek kıvama gelince ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlak şekil verelim. Tencere de tuz ile birlikte su kaynatalım ve köfteleri tek tek bu suda haşlayalım. Pişen köfteler hafifleşip su yüzeyine çıkmaya başlayınca (benim yarım saatte pişti) kevgir yardımıyla alarak tabağa çıkartalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış biber gezdirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder