MALZEMELER:
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un (6-7 bardak kadar)
İÇ HARCI : (tercihe göre)
2-3 adet patates
tuz-karabiber-kırmızı biber çorba kaşığı kadar sıvı yağ
İç harcını tercihe göre ayarlayabileceğiniz gibi isterseniz az sıvı yağ ile kavurduğunuz soğanı da ekleyebilirsiniz. Mayalı yumuşacık ve çok lezzetli bir poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
HARCI İÇİN:
Patatesleri haşlayarak çatal ile ezelim. Uygun bir tavaya az yağ koyarak patatesleri ekleyelim. Tuz ve tercih ettiğimiz baharatları ilave ederek hafif kavurup ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
HAMUR İÇİN:
Ilık süt,maya ve şekeri karıştırma kabına alarak köpük oluşuncaya kadar bekletelim. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek elimizle karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek 40 dk kadar mayalandıralım. Süre sonunda cevizden az büyük bezeler alarak elimizle açarak ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harcımızdan koyalım ve kapatalım. Düz kısmı yukarıda kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder