MALZEMELER:
1 tas yeşil mercimek
2 adet havuç
1 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz-karabiber-kimyon
Yeşil mercimek yemeğinin her türlüsünü çok severek tüketiyoruz, havucun içinde ki tat ile daha lezzetli oluyor...
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak mercimekleri uygun bir tencere de bir taşım kaynatarak kara suyunu alalım. Tekrar durulayarak süzülmesi için bırakalım. Bu arada soğanı yemeklik doğrayarak pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurup üzerine rendelenmiş havuçları ekleyerek 2-3 tur çevirip mercimek ve üzerine geçecek kadar su ekleyelim. Tuz ve baharatlarını ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder