11 Nisan 2016 Pazartesi

Ev Yapımı Tencerede Lahmacun

MALZEMELER:

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
alabildiği kadar ılık su

HARCI İÇİN:

400 gr kıyma
2-3 adet domates
2 adet soğan
yarım demet maydanoz
2 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz-karabiber-kimyon-pul biber


Özellikle lahmacunu çok seviyor olsam da dışarıda tüketemediğim gıdaların başında geliyor. Tarifim gerçekten birbir tutan ev halkı tarafından çok sevilen tarif. Bu malzemelerden 12 adet çıkıyor, tencerem 30 cm lik siz tencere boyutuna ve tercih edeceğiniz inceliğine göre adeti ayarlayabilirsiniz...


YAPILIŞI:

Hamur için unu eleyerek tuz ve kuru maya ile karıştıralım. Azar azar ılık su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 12 bezeye ayırarak üzerini örterek dinlendirelim. Soğan ve domatesi rendeleyerek diğer malzemeler ile karıştıralım. Dinlenmiş hamurları açabildiğimiz kadar ince açalım (pişerken kabarıyor tekrardan) ve üzerine iç harcımızı elle yayalım. Tenceremizi ısıtalım ve lahmacunu koyarak kapağını kapatalım. Yüksek ateşte kıymalar kaynayana kadar pişirip ocağın altını kısalım. Kapağı açmadan kıymanın rengi dönene kadar buharla pişirelim. Lahmacunu alarak katlayalım ve bir tepsiye alalım,üzerine sofra bezi örterek üzerine kapak kapatalım. Bu şekilde lahmacunlarınız katlanabilecek yumuşaklıkta olacak ve çabuk soğumayacaktır. Tüm malzeme bitene kadar aynı şekilde yaparak istediğimiz yeşillikler ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder