15 Nisan 2016 Cuma

El Açması Gözleme Tarifi

MALZEMELER:

2 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
ılık su
tereyağ (üzeri için)

İÇ HARCI: (tercihe göre)

peynir çeşitleri
patates


Kızımla kahvaltı için bugün gözleme yapalım dedik ki kahvaltılar için özel bir şeyler arıyoruz her zaman doğrusu ;) Ben az miktarda yaptım siz isterseniz ölçüleri 2 katına çıkarabilirsiniz...Yoğurtu daha yumuşak kıvam vermesi için kullanıyorum siz tercihe göre az miktarda kuru maya ve karbonata kullanabilirsiniz...






YAPILIŞI:

Unu eleyerek derin bir kaba alalım. Üzerine yoğurtu ve az az ılık su ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru açabileceğimiz ve tavanızın büyüklüğüne göre 2-3 bezeye ayıralım. Bezeleri örterek 15 dk kadar dinlendirelim (dinlenmiş hamur her zaman daha iyi açılır). Oklava yardımıyla hamuru açarak bir kenarına tercih ettiğimiz harcımızı koyarak D şeklinde kapatalım. Isıtılmış yağsız tavada önlü arkalı pişirelim. Sıcakken üzerine tereyağ sürüp dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder