2 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
ılık su
tereyağ (üzeri için)
İÇ HARCI: (tercihe göre)
peynir çeşitleri
patates
Kızımla kahvaltı için bugün gözleme yapalım dedik ki kahvaltılar için özel bir şeyler arıyoruz her zaman doğrusu ;) Ben az miktarda yaptım siz isterseniz ölçüleri 2 katına çıkarabilirsiniz...Yoğurtu daha yumuşak kıvam vermesi için kullanıyorum siz tercihe göre az miktarda kuru maya ve karbonata kullanabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Unu eleyerek derin bir kaba alalım. Üzerine yoğurtu ve az az ılık su ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru açabileceğimiz ve tavanızın büyüklüğüne göre 2-3 bezeye ayıralım. Bezeleri örterek 15 dk kadar dinlendirelim (dinlenmiş hamur her zaman daha iyi açılır). Oklava yardımıyla hamuru açarak bir kenarına tercih ettiğimiz harcımızı koyarak D şeklinde kapatalım. Isıtılmış yağsız tavada önlü arkalı pişirelim. Sıcakken üzerine tereyağ sürüp dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder