2 Nisan 2016 Cumartesi

Ağlayan Pasta Tarifi

MALZEMELER:

4 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ISLATMAK İÇİN:

1,5 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:

1 paket krem şanti + yarım su bardağı süt
1 paket çikolata sosu tarif miktarı süt

Ağlayan pasta çikolata sosu üzerinden akarken sünger gibi yumuşacık keki ile çok beğeneceğiniz bir tarif...Krem şantiye isterseniz hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz...


YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine dökelim.Önceden  ısıtılmış 175 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar 25-30 dk kadar pişirelim. Fırından alıp 5 dk kadar ilk sıcağının gitmesi için bekletelim. Sütü kekin üzerine eşit olarak yayalım ve dinlenmeye bırakalım. Bu arada krem şantiyi tarifine göre hazırlayarak soğumuş olan kekin üzerine yayalım (kekin sıcak olmaması gerekir yoksa krem şanti erir) ve buzdolabına kaldıralım. Çikolata sosunu tarife göre hazırlayalım ve soğuması için bırakalım. Ara ara karıştırıp kabuk tutmasını önlediğimiz sosu krem şantinin üzerine yayarak buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder