MALZEMELER:
3 adet kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un (4-5 bardak kadar)
tuz
1 adet yumurta sarısı üzeri için
En ön yargılı olduğum tariflerden biri 3 2 1 poğaça tarifiydi. Yaptıktan sonra ön yargım değişse de yine de ilk tercih her zaman mayalı poğaçalar olacaktır sanırım. Ama vaktinizin kısıtlı olduğu zamanlarda yapılabilecek bir tarif. Tavsiyem yaptığınız gün tüketmeniz yönünde olacaktır, ertesi gün aynı yumuşaklığı korumuyor bence, ayrıca tarif orjinalinde yumurta sarısı yerine galeta unu kullanarak yapılsa da yine tavsiyem yumurta sarısı ile yapılması yönündedir...
YAPILIŞI:
Un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alarak elimizle karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur tutalım. Hamuru bekletmeden yumurta büyüklüğünde bezeler alarak istediğimiz şekli verelim (tercih ederseniz iç harçta kullanabilirsiniz). Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı gidince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder