MALZEMELER:
1 adet büyük boy soğan
2 adet büyük boy domates
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
3-4 adet patlıcan
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yaz ayları ile birlikte daha hafif ve zeytinyağlı yemekler de sofralarda yerini almaya başladı. Özellikle benim en sevdiğim yemeklerden biridir...
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyarak küp şeklinde doğrayalım. Tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekleterek acısını alalım. Uygun tencereye domates ve soğanları küp şeklinde doğrayalım. Patlıcanları durulayarak tencereye ilave edelim. Üzerine zeytinyağ,tuz ve şekeri gezdirerek en küçük ocakta kısık ateşte pişirelim. Ara ara karıştırıp suyunu kontrol ederek ocaktan alalım. Soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder