5 Mart 2016 Cumartesi

Yeşil Mercimek Yemeği

MALZEMELER:

2 su bardağı kadar yeşil mercimek
2 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz-karabiber-kimyon


Oldukça vitaminli besleyici bir yemek olan yeşil mercimeği bizim gibi eti az tüketen ailelerin oldukça sık yapmasında fayda var...

YAPILIŞI:

Yeşil mercimekleri ayıklayarak uygun bir tencere alalım ve üzerine geçecek kadar su ekleyerek haşlayalım. Kaynayıp siyah suyunu salınca süzelim ve durulayalım. Soğanları çok ince doğrayalım ve sıvı yağ ile çok iyi kavuralım ki diri kalmasın. Pembeleşen soğanlara salça ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurup mercimekleri ekleyelim. 2-3 tur çevirip aynı hizada olacak şekilde su,tuz ve baharatları ekleyerek pişmeye bırakalım. Kaynadıktan sonra altını kısarak ara ara karıştırıp (gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz) yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak-ılık şekilde servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder