1 Mart 2016 Salı

Lahana Sarması Tarifi

MALZEMELER:

orta boy beyaz lahana (sarmalık)
2 su bardağı pirinç (yarı yarıya bulgurda kullanılabilir)
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
karabiber-kırmızı biber-nane
2,5 çorba zeytinyağ

SOS İÇİN:

2,5-3 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı salça


Yaprak sarmaya göre daha hızlı sarılan ve yine çok lezzetli bir tarif...






YAPILIŞI:

Lahanayı yapraklara ayırarak yıkayalım. Saracağım boyutlara getidiğimiz lahana yapraklarını kaynar su dolu tencerenin için 3-4 seferde atarak (hepsini bir kere de almaz) sararken kırılmayacak yumuşaklığa gelene kadar hafif haşlayalım ve soğumaya bırakalım. Bu arada iç harcı için küçük doğranmış soğanları zeytinyağ ile pembeleşinceye kadar kavurup yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyelim. Hafif kavurduğumuz pirinçlere yarım çay bardağı su ve salçayı ekleyerek karıştıralım. Pirinçler suyunu çekince tuz ve baharat ekleyerek ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Lahana yaprağını sererek geniş olan uç kısmına harcımızdan koyalım ve açılmayacak şekilde saralım. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak tencereye dizelim. Su ve salçayı ezip lahanaların 2 parmak kadar altında kalacak şekilde tencereye ilave edelim. Kaynayana kadar orta kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Tercihe göre servis etmeye hazırdır...Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder