MALZEMELER:
KEK İÇİN:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
ŞERBET İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
MUHALLEBİ İÇİN:
1 su bardağı nişasta
1 lt süt
1 çay bardağı şeker
1 paket toz krem şanti
Şerbetli tatlıları daha yumuşak ve lezzetli hale getirmenin en iyi yolu bence üzerine krema ile sunulan tarifler. Kıbrıs tatlısı hem çok lezzetli hem de bol cevizli ve kremalı bir tatlı olduğu için çok beğeneceğiniz bir tarif...Dilim halini gün sofrasında olduğumuz için ayrıca çekemedim ama ilerleyen günlerde tüm tarifleri yazınca sofranın resmini ayrıca paylaşırım.
YAPILIŞI:
Soğuması için şerbeti 10-15 dk kadar kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayalım. Kek için fırın kabını yağlayarak (26 cm kullandım) fırını 160 derece de ısınmaya bırakalım. Kek için oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri 5 dk kadar mikser ile çırpalım. Ceviz harici diğer malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edelim. Cevizi ekleyip spatula ile karıştırarak fırın kabına boşaltalım. Isıtılmış fırında 25-30 dk arası kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Keki fırından alarak soğuk şerbeti sıcak kek eşit olarak dökelim ve dinlenmeye bırakalım. Muhallebi için krem şanti hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Ocaktan alım krem şantiyi ekleyerek mikser yardımıyla 5 dk karıştıralım. Kekin üzerine muhallebiyi yayalım ve üzerine hindistan cevizi serpelim. Buzdolabında en az 3-4 saat mümkünse 1 gece bekletip servis edebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder