MALZEMELER:
4 adet yufka
SOS İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
3/4 çay bardağı süt
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
İÇ HARCI: (tercihe göre)
ben yarısını pırasalı
yarısını beyaz peynirli yaptım
Pırasalı harcın yapılışına buzluk böreği tarifimden bakabilirsiniz...
Son günlerde klasik tariflerden çok görsel olarak farklı arayışlar içindeyiz ki börekler de sanırım bunun başında geliyor. Özellikle fiyonk ve goncagül böreği davet sofralarında göz dolduruyor. Yapılışı basit ve alışınca çok çabuk biten bir börek tarifi...
YAPILIŞI:
Tercih ettiğimiz iç harcı hazırlayalım. Sos için yağ ve sütü karıştıralım. 1 adet yufkayı tezgaha sererek 4 üçgen parça olacak şekilde keselim. Üçgen yufkamızı sos ile ıslatalım ve tam ortasından büzerek saat yönünde içe doğru çevirerek büzelim. Bu şekilde yufkanın kenar kısımları katlanıp iç kısımdan bir boşluk olana kadar çevirelim. Ortada ki boşluğa iç harcımızdan koyarak kenarlarda ki fazla yufkayı orta kısma doğru katlayarak üstünü kapatalım. Ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak kalan sosa yumurta sarısı ekleyerek böreklerin üzerine sürelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip ilk sıcağı gidene kadar bezle örterek bekletelim. Tercihe göre servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder