MALZEMELER:
karnabahar
buzdolabı poşeti
Kış aylarının bitmesi ile birlikte sebzelere de yavaş yavaş veda etmeye başladık. Özellikle bizim gibi karnabahar köftesi ve salatası seviyorsanız mutlaka buzluğa atmalısınız derim...
YAPILIŞI:
Karnabaharları temizleyerek çiçeklere ayıralım. Sirkeli bol suda yarım saat beklettiğimiz karnabaharları durulayalım. Temiz bir bez üzerine yaydığımız karnabaharları kuruyuncaya kadar bekletip tüketebileceğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyarak havasını alıp sıkıca kapatalım. Bir süre buzdolabında soğuttuğumuz karnabaharları buzluğa kaldırabilirsiniz. Tüketeceğiniz zaman durulayıp direkt haşlayabilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder