1 kilo balkabağı
1 su bardağı şeker
2 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık
1 çay kaşığı tarçın
üzeri için hindistan cevizi
Balkabağı sevmeyen kişilerin bile çok beğenerek yediği hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi. Bisküvileri tercihe göre farklı kullanabilir, şeker miktarını kullanacağınız bisküvilerin çeşidine göre azaltıp arttırabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Balkabakları dilimleyerek üzerine şekeri gezdirerek 1-2 saat bekletelim (vaktiniz yoksa şart değil). Sulanma durumuna göre (ben 1 su bardağına yakın kullandım) su ekleyerek kısık ateşte çatalla ezilebilecek kıvama gelene kadar pişirelim (su miktarını kontrol etmeyi unutmayalım). Şeker miktarını kontrol ederek blendardan geçirip püre haline getirelim ve soğumaya bırakalım. İçine ceviz ve bisküvileri azar azar ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına yakın bir kıvam elde edelim. Elimizi hafif ıslatıp yuvarlayarak kıvamını kontrol edelim. Hindistan cevizini bir tabağa dökelim ve yanımıza az su alarak (elimizi ara ara su ile hafif ıslatıp şekil vermek daha kolay oluyor) tatlımızdan küçük bezeler koparıp yuvarlak şekil verelim ve hindistan cevizine bulayalım. Servis tabağına aldığımız tatlılarımızı biraz dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder