MALZEMELER:
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
süslemek için ; çikolata sosu-meyve sosu veya şekerleme
Yapımı basit, lezzeti garanti masrafsız bir tatlı tarifi...
YAPILIŞI:
Kalıbı hafif ıslatıp her tarafını hindistan cevizi ile kaplayalım. İrmik,şeker ve sütü uygun bir tencereye alarak karıştıralım. Orta ateşte göbek atmaya başlayıp koyulaşana kadar pişirelim. Son olarak vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım. Bekletmeden kalıba eşit olarak dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim. Süre sonunda servis tabağını kalıbın üzerine koyarak ters çevirip tatlıyı çıkaralım. İstediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
31 Ocak 2017 Salı
Patatesli Pide Tarifi
MALZEMELER:
ortama 6-7 adet pide için:
HAMUR İÇİN:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
1 adet haşlanmış patates
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İÇ HARCI:( tercihe göre)
3-4 adet haşlanmış patates
1 adet büyük boy soğan
tuz-kırmızı biber-karabiber-kimyon
Ev ortamında güvenle tüketebileceğiniz nefis pratik pide tarifi...
YAPILIŞI:
Hamur için patatesi haşlayarak ezelim ve soğutalım. Unu eleyerek derin bir kaba alalım,tuz ve mayayı ekleyerek karıştıralım. Yumurta akı,patates ve az az ılık su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek yarım saat mayalanmaya bırakalım. İç harcı için soğanları küp doğrayarak sıvı yağ ile kavuralım. Haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ekleyerek hafif kavuralım. Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek soğumaya bırakalım. Dinlenmiş hamuru 6-7 bezeye ayırıp oval şekilde açalım. Orta kısmına patatesli harçtan koyarak yan kısımlarını içe doğru katlayalım. Düz kısımları üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz pideleri 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
ortama 6-7 adet pide için:
HAMUR İÇİN:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
1 adet haşlanmış patates
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İÇ HARCI:( tercihe göre)
3-4 adet haşlanmış patates
1 adet büyük boy soğan
tuz-kırmızı biber-karabiber-kimyon
Ev ortamında güvenle tüketebileceğiniz nefis pratik pide tarifi...
YAPILIŞI:
Hamur için patatesi haşlayarak ezelim ve soğutalım. Unu eleyerek derin bir kaba alalım,tuz ve mayayı ekleyerek karıştıralım. Yumurta akı,patates ve az az ılık su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek yarım saat mayalanmaya bırakalım. İç harcı için soğanları küp doğrayarak sıvı yağ ile kavuralım. Haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ekleyerek hafif kavuralım. Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek soğumaya bırakalım. Dinlenmiş hamuru 6-7 bezeye ayırıp oval şekilde açalım. Orta kısmına patatesli harçtan koyarak yan kısımlarını içe doğru katlayalım. Düz kısımları üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz pideleri 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
30 Ocak 2017 Pazartesi
Yoğurtlu Fellah Köftesi
MALZEMELER:
1 adet yumurta akı
1 su bardağı köftelik bulgur
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça (yarı yarıya biberde kullanabilirsiniz)
3 çorba kaşığı kadar un
tuz-karabiber-pulbiber
SOS İÇİN:
1 büyük kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı tereyağı
kırmızı biber
Her sofraya yakışan nefis bir meze tarifi...
YAPILIŞI:
kapaklı bir kaba bulguru alalım ve üzerine 1 bardak sıcak su ekleyerek yarım saat kadar çekmesi için bekleyelim. Bulguru derin bir kaba alarak diğer malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Bezeler aldığımızda dağılmayacak kıvama gelince elimizi hafif ıslatarak cevizden az küçük bezeler alarak yuvarlak şekil verelim ve un ile kaplanmış bir tepsiye aktaralım. Tüm malzeme bitince köfteleri kaynamış tuzlu suda haşlanmaya bırakalım. Su yüzeyine çıkan köfteleri kevgir ile alarak servis kabına aktaralım ve soğumaya bırakalım. Öte yandan sarımsak,tuz ve yoğurtu çırparak köftelerin üzerine dökelim. Tereyağını uygun bir tavada eritip kırmızı biberi yakalım ve yoğurt üzerine gezdirerek köftelerimizi servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 adet yumurta akı
1 su bardağı köftelik bulgur
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça (yarı yarıya biberde kullanabilirsiniz)
3 çorba kaşığı kadar un
tuz-karabiber-pulbiber
SOS İÇİN:
1 büyük kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı tereyağı
kırmızı biber
Her sofraya yakışan nefis bir meze tarifi...
YAPILIŞI:
kapaklı bir kaba bulguru alalım ve üzerine 1 bardak sıcak su ekleyerek yarım saat kadar çekmesi için bekleyelim. Bulguru derin bir kaba alarak diğer malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Bezeler aldığımızda dağılmayacak kıvama gelince elimizi hafif ıslatarak cevizden az küçük bezeler alarak yuvarlak şekil verelim ve un ile kaplanmış bir tepsiye aktaralım. Tüm malzeme bitince köfteleri kaynamış tuzlu suda haşlanmaya bırakalım. Su yüzeyine çıkan köfteleri kevgir ile alarak servis kabına aktaralım ve soğumaya bırakalım. Öte yandan sarımsak,tuz ve yoğurtu çırparak köftelerin üzerine dökelim. Tereyağını uygun bir tavada eritip kırmızı biberi yakalım ve yoğurt üzerine gezdirerek köftelerimizi servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kahve Yanı Kurabiyesi
MALZEMELER:
oda sıcaklığında 125 gr tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Mis gibi kokusu ve lezzeti ile damaklar da kalacak nefis bir kurabiye ...
YAPILIŞI:
Şeker,yağ ve yumurta mikser ile çırpılarak homojen bir kıvam elde edilir. Nişasta,kabartma tozu,tarçın ve az az un ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamur yoğurulur. El sıcaklığı ile erimesin diye en son damla çikolata ilave edilerek karıştırılıp ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlem yapılarak ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir (15-20 dk arası). Oda sıcaklığına gelince tepsiden aldığımız kurabiyeler servise hazır, afiyet olsun.
oda sıcaklığında 125 gr tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Mis gibi kokusu ve lezzeti ile damaklar da kalacak nefis bir kurabiye ...
YAPILIŞI:
Şeker,yağ ve yumurta mikser ile çırpılarak homojen bir kıvam elde edilir. Nişasta,kabartma tozu,tarçın ve az az un ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamur yoğurulur. El sıcaklığı ile erimesin diye en son damla çikolata ilave edilerek karıştırılıp ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlem yapılarak ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir (15-20 dk arası). Oda sıcaklığına gelince tepsiden aldığımız kurabiyeler servise hazır, afiyet olsun.
Buzlukta Ki Kıyma En Kolay Nasıl Çözülür
MALZEMELER:
2 adet tencere
2-3 lt kadar çeşme suyu
dondurulmuş kıyma
Kıymayı dışarıda çözdürmeye çalışmak bir çok bakterinin üremesine neden olduğu gibi besin değeri de oldukça düşüyor. Genelde tencere de eritmek pratik olsa da içine karışan su ile birlikte lezzet olarak da değişimler olabiliyor. Bu şekilde saklayıp çözdürdüğünüz zaman 3-4 dk gibi bir sürede kolayca amacınıza ulaşıyorsunuz...,
YAPILIŞI:
Düz bir zemine bir tencereyi ters çevirerek koyalım. Üzerine buzluktan aldığımız kıymayı poşeti ile birlikte koyalım. Diğer tencereye ağırlık vermesi açısından çeşme suyu doldurarak kıymanın üzerine koyalım ve 3-4 dk gibi bekleyerek kullanabilirsiniz. Hepsi bu :) kolay gelsin.
Bu şekilde saklamak için : Buzlukta pratik kıyma saklama yazımızı okuyabilirsiniz....
2 adet tencere
2-3 lt kadar çeşme suyu
dondurulmuş kıyma
Kıymayı dışarıda çözdürmeye çalışmak bir çok bakterinin üremesine neden olduğu gibi besin değeri de oldukça düşüyor. Genelde tencere de eritmek pratik olsa da içine karışan su ile birlikte lezzet olarak da değişimler olabiliyor. Bu şekilde saklayıp çözdürdüğünüz zaman 3-4 dk gibi bir sürede kolayca amacınıza ulaşıyorsunuz...,
YAPILIŞI:
Düz bir zemine bir tencereyi ters çevirerek koyalım. Üzerine buzluktan aldığımız kıymayı poşeti ile birlikte koyalım. Diğer tencereye ağırlık vermesi açısından çeşme suyu doldurarak kıymanın üzerine koyalım ve 3-4 dk gibi bekleyerek kullanabilirsiniz. Hepsi bu :) kolay gelsin.
Bu şekilde saklamak için : Buzlukta pratik kıyma saklama yazımızı okuyabilirsiniz....
Buzlukta Pratik Kıyma Saklama
MALZEMELER:
kıyma
buzdolabı poşeti
Buzlukta hem yer kaplamayan hem de çözülmesi 3-4 dk içinde olan en pratik ve hijyenik kıyma saklama yöntemi. Özellikle kıymayı çiğden yapacağınız tarifler de çok işinize yarayacak bir yöntem...
YAPILIŞI:
Kullanacağınız kıyma miktarını buzdolabı poşetine koyalım. Düz bir zeminde üzerine bastırarak hava kalmayacak şekilde inceltelim. Gerekirse fazla havasını pipetle alarak buzluğa kaldırıp saklayabilirsiniz...
İPUCU:
Nasıl çözülür derseniz videomuzu izleyebilirsiniz....
kıyma
buzdolabı poşeti
Buzlukta hem yer kaplamayan hem de çözülmesi 3-4 dk içinde olan en pratik ve hijyenik kıyma saklama yöntemi. Özellikle kıymayı çiğden yapacağınız tarifler de çok işinize yarayacak bir yöntem...
YAPILIŞI:
Kullanacağınız kıyma miktarını buzdolabı poşetine koyalım. Düz bir zeminde üzerine bastırarak hava kalmayacak şekilde inceltelim. Gerekirse fazla havasını pipetle alarak buzluğa kaldırıp saklayabilirsiniz...
İPUCU:
Nasıl çözülür derseniz videomuzu izleyebilirsiniz....
Kuru Patlıcan Domates Kavurması
MALZEMELER:
kurutulmuş domates
kuru patlıcan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım çay bardağı sıcak su
Özellikle et sofralarına çok yakışacak ama çay saatlerinin de gözdesi olacak pratik bir tarif...
YAPILIŞI:
Domates ve patlıcanları sıcak su ile hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Sebzeleri ince şekilde dilimleyin. Soğanları küp şeklinde doğrayarak sıvı yağ ile bir tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçaları ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Son olarak patlıcan ve domatesleri ekleyerek 3-4 dk kavuralım. Az sıcak su ekleyerek tamamen yumuşayana kadar pişirip ılınınca servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
kurutulmuş domates
kuru patlıcan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım çay bardağı sıcak su
Özellikle et sofralarına çok yakışacak ama çay saatlerinin de gözdesi olacak pratik bir tarif...
YAPILIŞI:
Domates ve patlıcanları sıcak su ile hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Sebzeleri ince şekilde dilimleyin. Soğanları küp şeklinde doğrayarak sıvı yağ ile bir tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçaları ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Son olarak patlıcan ve domatesleri ekleyerek 3-4 dk kavuralım. Az sıcak su ekleyerek tamamen yumuşayana kadar pişirip ılınınca servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Magnolia Puding Tarifi
MALZEMELER:
1 adet yumurta
1 lt süt
3/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket sıvı krema (200 ml)
SÜSLEMEK İÇİN:
1 paket cici bebe bisküvi
çilek
muz
Şık sunumu ve lezzeti ile Amerika nın ünlü pastanesinin nefis puding tarifi...
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak bisküvileri rondodan geçirelim. Kullanacağımız kupları hafif ıslatarak diplerine un haline gelmiş bisküvilerin yarısını paylaştıralım. Kenar kısımlarına çilek dilimlerini dizerek kenara ayıralım. Puding için krema hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alarak göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. 5 dk beklettiğimiz pudinge kremayı ekleyerek mikser yardımıyla 5 dk çırpalım. Kuplara paylaştırdığınız pudingin üzerine kalan bisküvi,muz ve çilek dilimlerini yerleştirip istediğimiz şekilde süsleyelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 adet yumurta
1 lt süt
3/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket sıvı krema (200 ml)
SÜSLEMEK İÇİN:
1 paket cici bebe bisküvi
çilek
muz
Şık sunumu ve lezzeti ile Amerika nın ünlü pastanesinin nefis puding tarifi...
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak bisküvileri rondodan geçirelim. Kullanacağımız kupları hafif ıslatarak diplerine un haline gelmiş bisküvilerin yarısını paylaştıralım. Kenar kısımlarına çilek dilimlerini dizerek kenara ayıralım. Puding için krema hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alarak göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. 5 dk beklettiğimiz pudinge kremayı ekleyerek mikser yardımıyla 5 dk çırpalım. Kuplara paylaştırdığınız pudingin üzerine kalan bisküvi,muz ve çilek dilimlerini yerleştirip istediğimiz şekilde süsleyelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
29 Ocak 2017 Pazar
Ebruli Kek Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Çay saatlerinin en klasik ama vazgeçilmez kek tariflerinden biri, kürdan ile şekil vermezseniz zebra kek bu şekilde şekil verirseniz ebruli kek olarak sunabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri çırpalım. Krema gibi beyazlaşınca süt,yağ ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Kabartma tozu ve az az un ekleyerek boza kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru 2 ye bölerek bir hamura kakao ekleyelim (koyu hamur olursa 1 kaşık süt ekleyin). Yağlanmış fırın kabına sırayla 1 kepçe beyaz 1 kepçe kakaolu olmak üzere orta kısmından dökelim. Tüm malzeme bitince kürdan ile ortadan sışa doğru şekil verelim. Isıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Çay saatlerinin en klasik ama vazgeçilmez kek tariflerinden biri, kürdan ile şekil vermezseniz zebra kek bu şekilde şekil verirseniz ebruli kek olarak sunabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri çırpalım. Krema gibi beyazlaşınca süt,yağ ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Kabartma tozu ve az az un ekleyerek boza kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru 2 ye bölerek bir hamura kakao ekleyelim (koyu hamur olursa 1 kaşık süt ekleyin). Yağlanmış fırın kabına sırayla 1 kepçe beyaz 1 kepçe kakaolu olmak üzere orta kısmından dökelim. Tüm malzeme bitince kürdan ile ortadan sışa doğru şekil verelim. Isıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kakao Dolgulu İki Renkli Kurabiye Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
2,5 çorba kaşığı kakao
alabildiği kadar un
Farklı ve çok lezzetli bir kurabiye tarifi. Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez tariflerinden biri olacaktır.
YAPILIŞI:
Mikser yardımıyla tereyağı,yumurta ve şekeri çırpalım. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun yarısından biraz azını ayırarak kulak memesi kıvamına gelene kadar un ve kakao ekleyelim. Diğer hamura da aynı şekilde un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Beyaz hamurun yarısını yağlı kağıt arasında elips şeklinde açalım. Ayrı yerde kakaolu hamurun yarısını açarak beyaz hamurun ortasına yerleştirip kenar kısımlarından katlayalım. 2 parmak aralıklarla kestiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerlerine tercihe göre çatal veya bıçakla kesikler oluşturup ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
2,5 çorba kaşığı kakao
alabildiği kadar un
Farklı ve çok lezzetli bir kurabiye tarifi. Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez tariflerinden biri olacaktır.
YAPILIŞI:
Mikser yardımıyla tereyağı,yumurta ve şekeri çırpalım. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun yarısından biraz azını ayırarak kulak memesi kıvamına gelene kadar un ve kakao ekleyelim. Diğer hamura da aynı şekilde un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Beyaz hamurun yarısını yağlı kağıt arasında elips şeklinde açalım. Ayrı yerde kakaolu hamurun yarısını açarak beyaz hamurun ortasına yerleştirip kenar kısımlarından katlayalım. 2 parmak aralıklarla kestiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerlerine tercihe göre çatal veya bıçakla kesikler oluşturup ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
16 Ocak 2017 Pazartesi
Ispanaklı Haşhaşlı Çörek Tarifi
MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1 su bardağı ıspanak püresi
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
yarım su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
tuz
İÇ HARCI:
1 su bardağı kavrulmuş haşhaş
yarım su bardağı sıvı yağ
Çörek olarak genelikle pasta ve keklerde kullandığımız yöntem olan ıspanak püresi ile hem lezzetli hem de farklı bir çörek tarifi...
YAPILIŞI:
2 bağ ıspanağı damar ve sap kısımlarından ayırıp 1 su bardağı su ile haşlayalım. Tamamen yumuşayıp püre haline getirelim. Hamur için maya,süt ve şekeri uygun bir kaba alalım. 10 dk bekletelim ve un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ederek 40-50 dk mayalanmaya bırakalım. Haşhaşı kavurmak için tavaya alalım ve acı kokusu çıkana kadar kavuralım. Rondodan geçirip sıvı yağı ekleyerek iç harcı hazırlayalım. Mayalanmış hamuru 6 bezeye ayıralım. Bezeyi açabildiğimiz kadar ince açarak her yanına haşhaşlı harç sürelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde açalım ve üst üste dizelim. Hamurun kenarlarından hafif çekelim ve ortadan ikiye keselim. Aynı yönde üst üste koyalım ve 2 paröak kadar genişlikte şeritler keselim. Elde ettiğimiz şeritleri iki ucundan tutarak kıvırıp burma şeklini verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
HAMUR İÇİN:
1 su bardağı ıspanak püresi
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
yarım su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
tuz
İÇ HARCI:
1 su bardağı kavrulmuş haşhaş
yarım su bardağı sıvı yağ
Çörek olarak genelikle pasta ve keklerde kullandığımız yöntem olan ıspanak püresi ile hem lezzetli hem de farklı bir çörek tarifi...
YAPILIŞI:
2 bağ ıspanağı damar ve sap kısımlarından ayırıp 1 su bardağı su ile haşlayalım. Tamamen yumuşayıp püre haline getirelim. Hamur için maya,süt ve şekeri uygun bir kaba alalım. 10 dk bekletelim ve un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ederek 40-50 dk mayalanmaya bırakalım. Haşhaşı kavurmak için tavaya alalım ve acı kokusu çıkana kadar kavuralım. Rondodan geçirip sıvı yağı ekleyerek iç harcı hazırlayalım. Mayalanmış hamuru 6 bezeye ayıralım. Bezeyi açabildiğimiz kadar ince açarak her yanına haşhaşlı harç sürelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde açalım ve üst üste dizelim. Hamurun kenarlarından hafif çekelim ve ortadan ikiye keselim. Aynı yönde üst üste koyalım ve 2 paröak kadar genişlikte şeritler keselim. Elde ettiğimiz şeritleri iki ucundan tutarak kıvırıp burma şeklini verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
12 Ocak 2017 Perşembe
Tarçınlı Kurabiye Tarifi
MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı tarçın karışımı
Ağızda dağılan kıyır kıyır mis kokulu bir kurabiye tarifi...
YAPILIŞI:
Hamur için un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta homojen bir kıvam alana kadar yoğuralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekil verelim ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Elimizi yakmayacak sıcaklığa gelen kurabiyeleri şeker ve tarçın karışımına bulayarak servis tabağına alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı tarçın karışımı
Ağızda dağılan kıyır kıyır mis kokulu bir kurabiye tarifi...
YAPILIŞI:
Hamur için un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta homojen bir kıvam alana kadar yoğuralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekil verelim ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Elimizi yakmayacak sıcaklığa gelen kurabiyeleri şeker ve tarçın karışımına bulayarak servis tabağına alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
İki Renkli Jöleli Fincan Tatlısı Tarifi
MALZEMELER:
MUHALLEBİ İÇİN:
2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı un
1 lt süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
ÜST JÖLESİ İÇİN:
orman meyveli jöle kullandım (tercihe göre başka kullanabilirsiniz)
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
Görüntüsü ve farklı lezzeti ile pratik bir tatlı ;
YAPILIŞI:
Fincanları durulayarak hazırlayalım. İlk olarak jöleyi pakette yazan tarife göre hazırlayalım. Sıcak olarak bekletmeden 10-12 adet fincana pay edelim. Muhallebi için yağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar muhallabiyi pişirip vanilya ve yağı ekleyelim. Muhallebi sıcakken jöleli fincanların üzerine dökelim. Oda sıcaklığına gelen fincanları buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim. Hindistan cevizini düz bir tabağa serelim ve fincandaki tatlıların kenar kısımlarını bastırıp tabağa dikkatlice çıkartalım. Hindistan cevizine buladığımız tatlıları sevis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
MUHALLEBİ İÇİN:
2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı un
1 lt süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
ÜST JÖLESİ İÇİN:
orman meyveli jöle kullandım (tercihe göre başka kullanabilirsiniz)
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
Görüntüsü ve farklı lezzeti ile pratik bir tatlı ;
YAPILIŞI:
Fincanları durulayarak hazırlayalım. İlk olarak jöleyi pakette yazan tarife göre hazırlayalım. Sıcak olarak bekletmeden 10-12 adet fincana pay edelim. Muhallebi için yağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar muhallabiyi pişirip vanilya ve yağı ekleyelim. Muhallebi sıcakken jöleli fincanların üzerine dökelim. Oda sıcaklığına gelen fincanları buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim. Hindistan cevizini düz bir tabağa serelim ve fincandaki tatlıların kenar kısımlarını bastırıp tabağa dikkatlice çıkartalım. Hindistan cevizine buladığımız tatlıları sevis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Fincanda Muhallebi Tarifi
MALZEMELER:
1 lt süt
2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
ben rondoda çekilmiş ıspanaklı kek kullandım
veya hindistan cevizi
veya gerçek toz fıstık
Sunumu,şıklı,kolaylık ve lezzet olarak ilk tercih edeceğiniz tatlılar arasında olacak fincan tatlısı tarifi...
YAPILIŞI:
Kullanacağımız fincanları soğuk sudan geçirip kenara alalım. Muhallebi için tereyağı ve vanilya harici diğer malzemeleri tencereye alalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırıp ıslak fincanlara bekletmeden pay edelim. Oda sıcaklığına gelen tatlıları buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletelim. Fincanların kenar kısımlarına hafif bastırıp muhallebiyi havalandıralım. Düz bir tabağa serdiğimiz hindistan cevizi (tercih ettiğiniz hangi malzeme ise) üzerine tatlıları çıkarıp bulayalım. İstediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 lt süt
2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
ben rondoda çekilmiş ıspanaklı kek kullandım
veya hindistan cevizi
veya gerçek toz fıstık
Sunumu,şıklı,kolaylık ve lezzet olarak ilk tercih edeceğiniz tatlılar arasında olacak fincan tatlısı tarifi...
YAPILIŞI:
Kullanacağımız fincanları soğuk sudan geçirip kenara alalım. Muhallebi için tereyağı ve vanilya harici diğer malzemeleri tencereye alalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırıp ıslak fincanlara bekletmeden pay edelim. Oda sıcaklığına gelen tatlıları buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletelim. Fincanların kenar kısımlarına hafif bastırıp muhallebiyi havalandıralım. Düz bir tabağa serdiğimiz hindistan cevizi (tercih ettiğiniz hangi malzeme ise) üzerine tatlıları çıkarıp bulayalım. İstediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Cupta Etimek Tatlısı
MALZEMELER:
1 paket etimek (tuzsuz)
ŞERBET İÇİN:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
MUHALLEBİ İÇİN:
1 lt süt
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN :(tercihe göre)
krem şanti+ tarif miktarı süt veya
creme ole + tarif miktarı süt veya
çikolata sosu + tarif miktarı süt
Etimek tatlısının hem pratik sunumu kolay ve lezzetli hali diyebilirsiniz. Her etimek için ben bir kup kullandım. Ancak size tavsiyem çok büyük kup veya bardaklar kullanmayın. Ben ve kızım çok muhallebi sevmediğimiz için muhallebisi az olan bardakları eşim çok olanları tercih etti, siz sunumu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Şerbet için şeker ve suyu uygun bir tencereye alarak karıştırın. Orta ateşte 10 dk kadar kaynatın. Bu arada etimekleri tercih ettiğiniz kuplara bölerek paylaştırın. Hazır olan şerbeti de etimekleri hafif ıslatacak şekilde eşit olarak pay edin. Muhallebi için vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi bekletmeden yine kuplara pay edin. Son olarak üzeir için tercih ettiğiniz malzemeyi hazırlayarak ılınmış muhallebilerin üzerine dökün. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 paket etimek (tuzsuz)
ŞERBET İÇİN:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
MUHALLEBİ İÇİN:
1 lt süt
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN :(tercihe göre)
krem şanti+ tarif miktarı süt veya
creme ole + tarif miktarı süt veya
çikolata sosu + tarif miktarı süt
Etimek tatlısının hem pratik sunumu kolay ve lezzetli hali diyebilirsiniz. Her etimek için ben bir kup kullandım. Ancak size tavsiyem çok büyük kup veya bardaklar kullanmayın. Ben ve kızım çok muhallebi sevmediğimiz için muhallebisi az olan bardakları eşim çok olanları tercih etti, siz sunumu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Şerbet için şeker ve suyu uygun bir tencereye alarak karıştırın. Orta ateşte 10 dk kadar kaynatın. Bu arada etimekleri tercih ettiğiniz kuplara bölerek paylaştırın. Hazır olan şerbeti de etimekleri hafif ıslatacak şekilde eşit olarak pay edin. Muhallebi için vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi bekletmeden yine kuplara pay edin. Son olarak üzeir için tercih ettiğiniz malzemeyi hazırlayarak ılınmış muhallebilerin üzerine dökün. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kakaolu Mozaik Kek Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (2 veya 2,5 bardak kadar)
3 çorba kaşığı kakao
Bizim çocukluğumuz da öyle hamur işlerinde de bir çok şey de olduğu çok çeşit yoktu. Kış aylarında portakallı tepsi keki diğer zamanlarda kakaolu kek vardı. İşte bu tarif en eski fakat en sevilen kek tariflerinden biri ;)
YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtalar uygun bir kapta mikser ile çırpılır. Un ve kakao hariç diğer malzemeler eklenip karıştırılır. 2 bardak un eklenir, koyu kıvamlı bir hamur olacağı için gerekirse bir miktar daha ilave edilir. Yağlanmış fırın tepsisine hamurun 3/4 ü dökülür. Kalan hamura kakao ilave edilip karıştırılır. Tepsiye kakaolu hamur ilave edilip istenirse kürdan ucu ile şekil verilir. Isıtılmış 175 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Oda sıcaklığına gelince servise hazırdır, afiyet olsun.
1 su bardağı şeker
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (2 veya 2,5 bardak kadar)
3 çorba kaşığı kakao
Bizim çocukluğumuz da öyle hamur işlerinde de bir çok şey de olduğu çok çeşit yoktu. Kış aylarında portakallı tepsi keki diğer zamanlarda kakaolu kek vardı. İşte bu tarif en eski fakat en sevilen kek tariflerinden biri ;)
YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtalar uygun bir kapta mikser ile çırpılır. Un ve kakao hariç diğer malzemeler eklenip karıştırılır. 2 bardak un eklenir, koyu kıvamlı bir hamur olacağı için gerekirse bir miktar daha ilave edilir. Yağlanmış fırın tepsisine hamurun 3/4 ü dökülür. Kalan hamura kakao ilave edilip karıştırılır. Tepsiye kakaolu hamur ilave edilip istenirse kürdan ucu ile şekil verilir. Isıtılmış 175 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Oda sıcaklığına gelince servise hazırdır, afiyet olsun.
9 Ocak 2017 Pazartesi
Mercimek Köftesi Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
maydanoz
taze soğan
servis için marul
SOS İÇİN:
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz-kimyon-karabiber-pul biber
YAPILIŞI:
Mercimekleri yıkayarak 3 su bardağı su ile haşlayalım. Tamamen yumuşayıp pişen mercimeğe bulguru ekleyerek karıştıralım ve kapağı kapalı şekilde yarım saat dinlendirelim. Bu arada sos için soğanları ince şekilde doğrayalım. Sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurduğumuz soğanlara salçaları ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Tuz ve baharat eklediğimiz sosu mercimeğe ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Elimizin dayanacağı kıvama gelince yoğurmaya başlayalım. İstediğimiz kıvama gelen harca ince doğranmış yeşillikleri ekleyerek tekrar yoğuralım. Son olarak istediğimiz şekli vererek marul ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
maydanoz
taze soğan
servis için marul
SOS İÇİN:
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz-kimyon-karabiber-pul biber
YAPILIŞI:
Mercimekleri yıkayarak 3 su bardağı su ile haşlayalım. Tamamen yumuşayıp pişen mercimeğe bulguru ekleyerek karıştıralım ve kapağı kapalı şekilde yarım saat dinlendirelim. Bu arada sos için soğanları ince şekilde doğrayalım. Sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurduğumuz soğanlara salçaları ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Tuz ve baharat eklediğimiz sosu mercimeğe ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Elimizin dayanacağı kıvama gelince yoğurmaya başlayalım. İstediğimiz kıvama gelen harca ince doğranmış yeşillikleri ekleyerek tekrar yoğuralım. Son olarak istediğimiz şekli vererek marul ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Fırın Sütlaç Tarifi
MALZEMELER:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Türk mutfağının en klasik,sevilen ve hafif tatlılarından biri ;
YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkayarak suyunu süzelim. Uygun bir tencerede su bardağı su ile hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Sütten bardak ayırıp nişastayı içine ekleyerek eritelim. Pirinçlere kalan süt ve şekeri ekleyerek pişmeye bırakalım. Kaynayan süte nişastalı sütü de ekleyerek karıştıralım. Pirinçler tamamen yumuşayınca vanilyayı da ekleyelim ve ocaktan alalım. Isıya dayanıklı fırın kaplarına tatlıyı pay edelim. Fırın tepsisine soğuk su doldurarak kapları içine oturtalım ve tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirelim. Üzeri kızaran tatlımızı fırından alarak soğumaya bırakalım. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 lt süt
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Türk mutfağının en klasik,sevilen ve hafif tatlılarından biri ;
YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkayarak suyunu süzelim. Uygun bir tencerede su bardağı su ile hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Sütten bardak ayırıp nişastayı içine ekleyerek eritelim. Pirinçlere kalan süt ve şekeri ekleyerek pişmeye bırakalım. Kaynayan süte nişastalı sütü de ekleyerek karıştıralım. Pirinçler tamamen yumuşayınca vanilyayı da ekleyelim ve ocaktan alalım. Isıya dayanıklı fırın kaplarına tatlıyı pay edelim. Fırın tepsisine soğuk su doldurarak kapları içine oturtalım ve tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirelim. Üzeri kızaran tatlımızı fırından alarak soğumaya bırakalım. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Ev Yapımı Puding Tarifi
MALZEMELER:
8 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Evde elinizin altında ki malzemeler ile kısa zamanda hazırlayabileceğiniz tam kıvamında puding tarifi...
YAPILIŞI:
Vanilya ve tereyağı harici diğer malzemeleri tencereye alalım. Sürekli karıştırarak orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirelim. Tatlımız göz göz olunca ocağın altını kısarak tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Karıştırarak yağın erimesini sağlayalım. Hafif ıslatılmış kaplara pudingimizi dökerek oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Buzdolabında 1-2 saat dinledirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
8 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Evde elinizin altında ki malzemeler ile kısa zamanda hazırlayabileceğiniz tam kıvamında puding tarifi...
YAPILIŞI:
Vanilya ve tereyağı harici diğer malzemeleri tencereye alalım. Sürekli karıştırarak orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirelim. Tatlımız göz göz olunca ocağın altını kısarak tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Karıştırarak yağın erimesini sağlayalım. Hafif ıslatılmış kaplara pudingimizi dökerek oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Buzdolabında 1-2 saat dinledirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
7 Ocak 2017 Cumartesi
Muhallebili Milföy Tatlısı Tarifi
MALZEMELER:
10 adet milföy
MUHALLEBİ İÇİN:
3 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kase çilek (tercihe göre)
1 paket krem şanti + 1 çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN:
pudra şekeri
Hem pratik,lezzetli,gösterişli nefis bir tatlı tarifi.
YAPILIŞI:
Soğuması için muhallebiyi hazırlayalım. Krem şanti ve vanilya harici diğer malzemeleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım. Koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebi ılınmaya bırakıp krem şanti ve 1 çay bardağı sütü çırpalım. Krem şanti ve vanilyayı ekleyerek mikser ile çırpalım. Oda sıcaklığında ki milföyleri isterseniz 2 veya 4 parçaya keserek isterseniz tek parça olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış fırında 45-50 dk pişirelim. Milföyleri keserek arasına muhallebi koyup kapatalım. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
10 adet milföy
MUHALLEBİ İÇİN:
3 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kase çilek (tercihe göre)
1 paket krem şanti + 1 çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN:
pudra şekeri
Hem pratik,lezzetli,gösterişli nefis bir tatlı tarifi.
YAPILIŞI:
Soğuması için muhallebiyi hazırlayalım. Krem şanti ve vanilya harici diğer malzemeleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım. Koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebi ılınmaya bırakıp krem şanti ve 1 çay bardağı sütü çırpalım. Krem şanti ve vanilyayı ekleyerek mikser ile çırpalım. Oda sıcaklığında ki milföyleri isterseniz 2 veya 4 parçaya keserek isterseniz tek parça olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış fırında 45-50 dk pişirelim. Milföyleri keserek arasına muhallebi koyup kapatalım. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
MALZEMELER:
1 lt süt
9 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
Genelde renk katmak için çay kaşığı ucu ile zerdeçal da ekleyebilirsiniz. Mis kokulu hafif bir tatlı tarifi...
YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri tencereye alarak karıştıralım. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Önceden ıslatıp hindistan cevizi döktüğümüz kek kalıbına (tercihe göre fırın kabı da kullanabilirsiniz) dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendirelim. Tamamen soğumuş tatlıyı servis tabağına çıkartarak süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 lt süt
9 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
Genelde renk katmak için çay kaşığı ucu ile zerdeçal da ekleyebilirsiniz. Mis kokulu hafif bir tatlı tarifi...
YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri tencereye alarak karıştıralım. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim. Önceden ıslatıp hindistan cevizi döktüğümüz kek kalıbına (tercihe göre fırın kabı da kullanabilirsiniz) dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendirelim. Tamamen soğumuş tatlıyı servis tabağına çıkartarak süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.