MALZEMELER:
oda sıcaklığında 125 gr tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Mis gibi kokusu ve lezzeti ile damaklar da kalacak nefis bir kurabiye ...
YAPILIŞI:
Şeker,yağ ve yumurta mikser ile çırpılarak homojen bir kıvam elde edilir. Nişasta,kabartma tozu,tarçın ve az az un ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamur yoğurulur. El sıcaklığı ile erimesin diye en son damla çikolata ilave edilerek karıştırılıp ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlem yapılarak ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir (15-20 dk arası). Oda sıcaklığına gelince tepsiden aldığımız kurabiyeler servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder