MALZEMELER:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Türk mutfağının en klasik,sevilen ve hafif tatlılarından biri ;
YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkayarak suyunu süzelim. Uygun bir tencerede su bardağı su ile hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Sütten bardak ayırıp nişastayı içine ekleyerek eritelim. Pirinçlere kalan süt ve şekeri ekleyerek pişmeye bırakalım. Kaynayan süte nişastalı sütü de ekleyerek karıştıralım. Pirinçler tamamen yumuşayınca vanilyayı da ekleyelim ve ocaktan alalım. Isıya dayanıklı fırın kaplarına tatlıyı pay edelim. Fırın tepsisine soğuk su doldurarak kapları içine oturtalım ve tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirelim. Üzeri kızaran tatlımızı fırından alarak soğumaya bırakalım. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder