16 Ocak 2017 Pazartesi

Ispanaklı Haşhaşlı Çörek Tarifi

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

1 su bardağı ıspanak püresi
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
yarım su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
tuz


İÇ HARCI:

1 su bardağı kavrulmuş haşhaş
yarım su bardağı sıvı yağ

Çörek olarak genelikle pasta ve keklerde kullandığımız yöntem olan ıspanak püresi ile hem lezzetli hem de farklı bir çörek tarifi...



YAPILIŞI:

2 bağ ıspanağı damar ve sap kısımlarından ayırıp 1 su bardağı su ile haşlayalım. Tamamen yumuşayıp püre haline getirelim. Hamur için maya,süt ve şekeri uygun bir kaba alalım. 10 dk bekletelim ve un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ederek 40-50 dk mayalanmaya bırakalım. Haşhaşı kavurmak için tavaya alalım ve acı kokusu çıkana kadar kavuralım. Rondodan geçirip sıvı yağı ekleyerek iç harcı hazırlayalım. Mayalanmış hamuru 6 bezeye ayıralım. Bezeyi açabildiğimiz kadar ince açarak her yanına haşhaşlı harç sürelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde açalım ve üst üste dizelim. Hamurun kenarlarından hafif çekelim ve ortadan ikiye keselim. Aynı yönde üst üste koyalım ve 2 paröak kadar genişlikte şeritler keselim. Elde ettiğimiz şeritleri iki ucundan tutarak kıvırıp burma şeklini verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder