MALZEMELER:
1 adet k.boy göğüs
1 adet k.boy but
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
tuz
Tavuk etini tercih edeceğiniz miktarda ve şekilde kullanabilirsiniz. Tavuk suyu dengesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Tavukları uygun bir tencereye alarak üzerine geçecek kadar su ekleyelim. Orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Bu arada pirinçleri yıkayıp ılık ve biraz tuzlu su da 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım. Haşlanmış tavukları tencereden alarak varsa deri ve kemik kısımlarını temizleyip didikleyelim. Pirinçleri tekrar sudan geçirip süzelim. Uygun tencereye yağı alarak eritip pirinçleri ilave edelim. Bir süre kavurduğunuz pirinçlere didiklenmiş tavuk,tavuk suyu 1 bardak su ve tuzunu ekleyerek karıştıralım. Kapağını kapatarak kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekip göz göz olana kadar pişirelim. Pişen pilavın kapağına kağıt havlu koyarak 15 dk demlenmeye bırakalım. Pilavımız servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder