13 Aralık 2016 Salı

Yumuşacık Cup Cake Tarifi

MALZEMELER:

12-14 adet için ;

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN ;

krem şanti (ben orman meyveli kullandım)


Muffin kalıbınız yoksa karton bardak kullanarak da yapabileceğiniz yumuşacık bir kek tarifi. Eğer karton bardak veya slikon kalıp kullanıyorsanız yağlamadan kalıpların yarısına gelecek şekilde hamur koyarak yapmalısınız. Eğer tam doldurursanız pişerken kabarıp taşar. Eğer kalıplarınız metalse içine uygun kek kapsülü kullanmanızı tavsiye ederim...


YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikser yardımıyla çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım. Hazır olan hamuru kalıpların yarısına gelecek şekilde dökerek ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar 25-30 dk pişirelim. Oda sıcaklığına gelince kalıplardan çıkarıp orta kısmını küçük şekilde oyalım. Hazırladığımız krem şanti ile boşluklarını doldurup rondodan geçirdiğimiz kek kırıntılarını üzerine serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder