13 Aralık 2016 Salı

Kıymalı Tepsi Böreği

MALZEMELER:

5 adet yufka

İÇİ İÇİN:

300-400 gr kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 adet büyük boy soğan


SOS İÇİN:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)


Hem pratik hem de lezzetli yumuşacık kolay bir börek tarifi...



YAPILIŞI:

İç harcı için önce soğanları küçük şekilde doğrayarak az sıvı yağ ile pemebeleşinceye kadar kavuralım. Küçük doğranmış biberleri ekleyerek soteleyelim. Son olarak kıymayı ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocaktan aldığımız harca tuz ve baharat ekleyerek soğumaya bırakalım. Sos için gerekli malzemeleri karıştırarak hazırlayalım. Uygun bir tepsiyi yağlayalım ve 1 adet yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye yerleştirelim. Tepside kalan kısmı sos ile ıslatarak 2. yufkayı tepsinin içine yerleştirelim. Sos ile her tarafını ıslatarak 3. yufkayı da sererek kıymalı harcı içine yayalım. 4 ve 5. yufkalarıda sırayla tepsiye koyup soslayalım. Kalan sosa yumurta sarısı ekleyerek kenarlardan taşan yufkaları da kapatıp yufkanın üzerine serelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirdiğimiz böreğimizi dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder