13 Aralık 2016 Salı

Et Sote Tarifi

MALZEMELER:

2 adet orta boy domates veya salça
2 adet orta boy soğan
yarım kilo soteye uygun kuşbaşı et
kekik-karabiber-tuz
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı


Türk sofralarının vazgeçilmezi et sote ;


YAPILIŞI:

Soğanları küp şeklinde doğrayarak yağlar ile birlikte kavuralım. Pembeleşen soğanlara etleri ilave ederek kavuralım. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Baharat ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder