MALZEMELER:
3-3,5 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
ılık su
üzeri için tereyağ veya margarin
İÇ HARCI:
2-3 kök ıspanak
sıvı yağ
beyaz peynir veya soğan
Gözlemeyi sevmeyen yoktur sanırım ki el açmasının tadı da bir başka oluyor, ben soğanlı olarak tercih ettim siz isterseniz peynir ile de yapabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Unu eleyerek derin bir tencereye alalım. Tuz ve kuru mayayı ilave ederek karıştıralım. Azar azar su ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek dinlendirelim. Bu arada ıspanakları yıkayıp doğrayarak iç harcını hazırlayalım. Dinlenmiş hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırarak her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım. Uç kısmına harcı koyarak yarım ay şeklinde kapatarak yağsız tavada önlü arkalı pişirelim. Tereyağı sıcak iken sürerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder