3 Ağustos 2016 Çarşamba

Gül Poğaça Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un (3,5 bardak kadar)

İÇ HARCI :

1 kase peynir
1 tutam maydanoz


Görüntüsü ve lezzeti ile poğaça çıtanızı yükseltecek nefis bir tarif...


YAPILIŞI:

Sür,maya ve şekeri uygun bir kaba alarak 10 dk bekletelim. Diğer malzemeleri ekleyerek yavaş yavaş un ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru bekletmeden ceviz büyüklüğünde bezeler alarak çay tabağı büyüklüğünde açalım. Hamurun ortasını kesmemeye özen göstererek + şeklinde resimde ki gibi kesikler atalım. Orta kısmına peynirli harcımızdan koyarak önce karşılık kenarları daha sonra diğer yanları birleştirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yaparak 15 dk mayalandıralım. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder