24 Mart 2016 Perşembe

Kahvaltılık Krep Tarifi

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat (şart değil)
tuz
üzerine sürmek için tereyağ

Kahvaltı günün en önemli öğünü ki çocuklar sürekli farklı şeyler istiyor. Aslında biz de hep aynı şeylerden sıkılıyoruz. Kahvaltılarımız da en sık krep tarzları oluyor bunlardan en basiti klasik kreptir...

YAPILIŞI:

Yumurta ve sütü çırpalım. Su ve azar azar un ekleyerek boza kıvamında bir hamur elde edelim. Tercihe göre tuz ve karbonat ekleyip karıştıralım. Krep tavasını hafif yağlayarak ısıtalım. 1 kepçe yardımıyla orta kısmına hamurdan dökerek elimizle sallayarak yayalım. Önlü arkalı pişirdiğimiz kreplarımızın üzerine hafif tereyağ sürerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder