MALZEMELER:
1 lt süt
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
üzeri için hindistan cevizi
Özellikle kızım ve eşim sütlü tatlıları çok seviyorlar, fakat kızım kaselerde yapılan muhallebiyi kıvamından dolayı yemiyor. Bu tatlı hem sütlü olduğu için hafif hem de kıvam olarak farklı olduğu için çok tercih ediyorum. Aşamaları uyguladığınız zaman sorunsuz çıkan ve kesilen nefis bir tatlınız oluyor.
YAPILIŞI:
Öncelikle muhallebiyi dökeceğimiz düz bardakları ıslatarak hazırlayalım. Bu tariften 6 su bardağı kadar çıkıyor. Tereyağ ve vanilya harici tüm malzemeyi tencereye alarak karıştıralım. Ocağa alarak göz göz oluncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte eritip ocaktan hızlıca alalım. Islak bardaklara muhallebiyi pay ederek oda ısısına gelince buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Düz bir tabağa hindistan cevizi serpelim. Soğumuş tatlıyı dolaptan alarak bardağın kenar kısımlarında başlayarak içe doğru çekip muhallebiyi havalandıralım. Elimizle hafifçe sallayarak bardaktan hindistan cevizlerinin üzerine çıkardığımız tatlıyı hafif ıslak bıçak yardımıyla istediğimiz büyüklükte keselim. Hindistan cevizine buladığımız tatlılarımızı istediğimiz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder