MALZEMELER:
pirzola
MARİNE İÇİN:
tuz
kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Tavada pratik şekilde yapabileceğiniz nefis tarif...
YAPILIŞI:
Kasaptan alırken istediğiniz şekilde inceltelim. Yağ,tuz ve kekik bir kapta karıştıralım. Fırça yardımıyla etlere önlü arkalı yağı sürelim. Uygun bir kaba aldığımız etlerin üzerine streç ile kapatarak 2 saat oda sıcaklığında dinlendirelim. Yanmaz yapışmaz bir tavayı ısıtarak etleri önlü arkalı 1 dk pişirerek mühürleyelim. Her iki tarafını da tercih edeceğiniz şekilde 6-7 dk çevirmeden pişirelim. Suyunu salacağı için 2 dk ayrı bir tabakta bekleterek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder