MALZEMELER:
2 çay bardağı pirinç
1 lt süt
2 su bardağı toz şeker
1 lt su
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı süt
üzeri için tarçın
En sevilen geleneksel tatlımız sütlaç tarifi...
YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkayarak uygun bir tencereye alalım. Suyu ilave ederek orta ateşte yumuşayıp pirinçler uzayana kadar pişirelim. Soğuk sütü ekleyerek karıştıralım ve bir taşım kaynatalım. Uygun bir kaba 1 bardak süt ve nişastayı ekleyerek karıştıralım. Kaynayan tencereden 1 kepçe süt alarak ılıtalım ve tencereye ekleyelim. Son olarak şekeri de ekleyerek kıvam alana kadar kaynatalım. Sıcak olarak kaselere alarak oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder