MALZEMELER:
asma yaprağı
İÇ HARCI:
3 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı çekilmiş yarma
1 su bardağı bulgur
2 baş soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
tuz-karabiber-kırmızı biber
sıvı yağ
PİŞİRMEK İÇİN:
yarım kilo kemikli et
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
sıvı yağ
Amasya ve Tokat yörelerine ait meşhur düğün yemeği ;
YAPILIŞI:
Yarma,bulgur ve mercimek temizlenerek bir kaba alınır. Üzerini geçecek şekilde sıcak su eklenerek bekletilir. Soğanlar soyulup küçük şekilde doğranır. Sıvı yağ ile kavrulan soğanlara salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Suyunu çeken bakliyatlar eklenerek karıştırılır. Ocaktan alınarak tuz,baharat ve ince kıyılmış maydanozlar eklenerek karıştırılıp iç harç hazırlanır. Hafif haşlanmış yapraklar bu iç harç ile bohça şeklinde sarılır. Pişireceğimiz tencerenin dibine kemikli etler yerleştirilir. Üzerine sardığımız yapraklar dizilir. Üzerine geçecek şekilde soğuk su eklenen yemeği kısık ateşte pişmeye bırakılır. Yemek pişmeye yakın soğanlar sıvı yağ ile kavrulur. Salça da eklenerek yine kokusu çıkana kadar kavurlarak yemeğin üzerine gezdirilir. Bir süre daha pişirdiğimiz yemeği ters çevirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder