MALZEMELER:
2-3 adet havuç
3-4 adet patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
ÜZERİNE:
yoğurt
tercih ettiğiniz miktarda garnitür
sarımsak (tercihe göre)
Havuçları rendeleyerek az sıvı yağ ve tuz ile birlikte kavuralım. Patatesleri küp doğrayarak haşlayalım. Ezilecek kıvama gelince suyunu süzerek püre haline getirelim. Havuç ve bir miktar tuz ile karıştırarak kalıba dökelim ve üstünü düzleştirelim. Tamamen soğuyunca üzerine sarımsakli yoğurtu dökerek garnitür ilave edelim. Buzdolabında biraz dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
21 Nisan 2017 Cuma
Pipet Pasta Tarifi
MALZEMELER:
KEK İÇİN:
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ISLATMAK İÇİN:
3/4 su bardağı soğuk süt
ARA KAT İÇİN:
1 paket tekli poşet krem şanti
tarif miktarı süt veya sıvı krema
ÜST KATI İÇİN:
çikolata sosu ve tarif miktarı süt VEYA
creme ole + tarif miktarı süt
Aslında şişlenmiş kek olarak yaptığımız kek ile ağlayan pastanın birleşimi bir tarif diyebiliriz. Pipet ile açtığımız aralarda çikolata katmanı görünsün diyorsanız isterseniz kekinizi sade de yapabilirsiniz. Ben lezzet olarak creme ole yi daha çok sevdiğim ve daha pratik olduğu için onu tercih ettim, siz isterseniz çikolata sosu kullanabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Kalıbın alt tabanına yağlı kağıt sererek kalıbı hazırlayalım, fırını 175 derece de ısınmaya bırakalım. Kek için şeker ve oda sıcaklığında ki yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ilave ederek karıştırarak kalıba boşaltalım (22 cm kullandım). Isıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk arası (çabuk pişen bir kek) pişirerek kürdan ile kontrol edelim. Elimizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkaralım. Servis edeceğimiz tabağa alarak soğuk süt ile ıslatalım. Sütü çekmesi için kenara ayırarak krem şanti ve çikolata sosunu tarife göre hazırlayarak soğutalım. Dinlenmiş keke pipet yardımıyla delikler açalım,kalıbın çemberini tekrar kek geçirelim. 1 bardak üzeri için ayırdığımız çikolata sosunu pastamızın üzerine gezdirerek deliklerden geçmesini sağlayalım. Üzerine krem şantiyi yayalım ve spatula yardımıyla düzleştirelim. Kalan sosu üzerine gezdirerek buzdolabına kaldırarak 2-3 saat dinlendirelim. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
KEK İÇİN:
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ISLATMAK İÇİN:
3/4 su bardağı soğuk süt
ARA KAT İÇİN:
1 paket tekli poşet krem şanti
tarif miktarı süt veya sıvı krema
ÜST KATI İÇİN:
çikolata sosu ve tarif miktarı süt VEYA
creme ole + tarif miktarı süt
Aslında şişlenmiş kek olarak yaptığımız kek ile ağlayan pastanın birleşimi bir tarif diyebiliriz. Pipet ile açtığımız aralarda çikolata katmanı görünsün diyorsanız isterseniz kekinizi sade de yapabilirsiniz. Ben lezzet olarak creme ole yi daha çok sevdiğim ve daha pratik olduğu için onu tercih ettim, siz isterseniz çikolata sosu kullanabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Kalıbın alt tabanına yağlı kağıt sererek kalıbı hazırlayalım, fırını 175 derece de ısınmaya bırakalım. Kek için şeker ve oda sıcaklığında ki yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ilave ederek karıştırarak kalıba boşaltalım (22 cm kullandım). Isıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk arası (çabuk pişen bir kek) pişirerek kürdan ile kontrol edelim. Elimizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkaralım. Servis edeceğimiz tabağa alarak soğuk süt ile ıslatalım. Sütü çekmesi için kenara ayırarak krem şanti ve çikolata sosunu tarife göre hazırlayarak soğutalım. Dinlenmiş keke pipet yardımıyla delikler açalım,kalıbın çemberini tekrar kek geçirelim. 1 bardak üzeri için ayırdığımız çikolata sosunu pastamızın üzerine gezdirerek deliklerden geçmesini sağlayalım. Üzerine krem şantiyi yayalım ve spatula yardımıyla düzleştirelim. Kalan sosu üzerine gezdirerek buzdolabına kaldırarak 2-3 saat dinlendirelim. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
17 Nisan 2017 Pazartesi
Peynirli Çıtır Börek Tarifi
MALZEMELER:
5 adet yufka için ;
SOS İÇİN:
1 su bardağı kadar sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı un
HARCI İÇİN: (tercihe göre)
peynir çeşitleri
ÜZERİNE:
yumurta sarısı
Un ve sirke kullanarak hazır yufkadan yapılabilecek nefis bir börek tarifi...
YAPILIŞI:
Tercih ettiğimiz harcı hazırlayalım. Sos için gerekli malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştıralım. İlk yufkayı tezgaha sererek sosu fırça yardımıyla sürelim. Yufkayı ikiye katlayarak D şekline getirelim. Yufkanızın büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya keselim. Yufkaların geniş kısmına peynirli harçtan koyarak rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırına verelim. Alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
5 adet yufka için ;
SOS İÇİN:
1 su bardağı kadar sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı un
HARCI İÇİN: (tercihe göre)
peynir çeşitleri
ÜZERİNE:
yumurta sarısı
Un ve sirke kullanarak hazır yufkadan yapılabilecek nefis bir börek tarifi...
YAPILIŞI:
Tercih ettiğimiz harcı hazırlayalım. Sos için gerekli malzemeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştıralım. İlk yufkayı tezgaha sererek sosu fırça yardımıyla sürelim. Yufkayı ikiye katlayarak D şekline getirelim. Yufkanızın büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya keselim. Yufkaların geniş kısmına peynirli harçtan koyarak rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırına verelim. Alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
10 Nisan 2017 Pazartesi
Borcamda İrmik Tatlısı
MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 lt süt
1 paket toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
çikolata sosu
meyve sosu-meyve
hindistan cevizi
İster ikramlık isterseniz tatlı krizlerine çözüm olacak pratik az malzemeli bir tarif...
YAPILIŞI:
Krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alarak orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirelim. Ocaktan alarak ilk sıcağının gitmesini bekleyelim. Krem şantiyi ilave ederek mikser ile 3-5 dk çırparak önceden ıslatılmış borcama dökelim. Oda sıcaklığına gelince tercih ettiğimiz sos veya hindistan cevizi serperek buzdolabına kaldıralım. 2-3 saat dinlendirdiğimiz tatlıyı servis edeblirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 lt süt
1 paket toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
çikolata sosu
meyve sosu-meyve
hindistan cevizi
İster ikramlık isterseniz tatlı krizlerine çözüm olacak pratik az malzemeli bir tarif...
YAPILIŞI:
Krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alarak orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirelim. Ocaktan alarak ilk sıcağının gitmesini bekleyelim. Krem şantiyi ilave ederek mikser ile 3-5 dk çırparak önceden ıslatılmış borcama dökelim. Oda sıcaklığına gelince tercih ettiğimiz sos veya hindistan cevizi serperek buzdolabına kaldıralım. 2-3 saat dinlendirdiğimiz tatlıyı servis edeblirsiniz...Afiyet olsun.
9 Nisan 2017 Pazar
Az Malzeme İle Kolay Pasta
MALZEMELER:
KEK İÇİN ; (20-22 cm kalıp için)
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı sıcak su
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı soğuk süt
ARA KREMA İÇİN:
hazır pasta kreması veya krem şanti
tarif miktarı süt
damla çikolata
ÜZERİ İÇİN:
eritilmiş çikolata
çilek
Ev de pasta isteyen olursa hem az malzemeli hem de pratik bir tarif...
YAPILIŞI:
Önce kek için yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayıralım. Şekeri yarı yarıya paylaştıralım. Önce yumurta akını sertleşip krem şanti kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım (ters çevirdiğinizde kaptan akmayacak şekilde). Yumurta sarılarını da krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Sıcak suyu ekleyerek karıştıralım. Kalan malzemeleri de ekleyerek karıştıralım. Yumurta akını söndürmeden yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım. Kalıba döktüğümüz keki ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim (20-25 dk arası pişen bir kek dikkat edelim). İlk sıcağı gidince kalıptan çıkaralım ve ortadan ikiye keselim. Tamamen soğuyunca alt tabanı sütün yarısı ile ıslatarak hazırladığınız kremayı araya yayalım ve damla çikolata serpelim. Üzerine diğer kek parçasını koyarak kalan süt ile ıslatalım. Kalan kremayı üzerine yayarak istediğiniz şekilde süsleyerek buzdolabında 3-4 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
KEK İÇİN ; (20-22 cm kalıp için)
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı sıcak su
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı soğuk süt
ARA KREMA İÇİN:
hazır pasta kreması veya krem şanti
tarif miktarı süt
damla çikolata
ÜZERİ İÇİN:
eritilmiş çikolata
çilek
Ev de pasta isteyen olursa hem az malzemeli hem de pratik bir tarif...
YAPILIŞI:
Önce kek için yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayıralım. Şekeri yarı yarıya paylaştıralım. Önce yumurta akını sertleşip krem şanti kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım (ters çevirdiğinizde kaptan akmayacak şekilde). Yumurta sarılarını da krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Sıcak suyu ekleyerek karıştıralım. Kalan malzemeleri de ekleyerek karıştıralım. Yumurta akını söndürmeden yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım. Kalıba döktüğümüz keki ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim (20-25 dk arası pişen bir kek dikkat edelim). İlk sıcağı gidince kalıptan çıkaralım ve ortadan ikiye keselim. Tamamen soğuyunca alt tabanı sütün yarısı ile ıslatarak hazırladığınız kremayı araya yayalım ve damla çikolata serpelim. Üzerine diğer kek parçasını koyarak kalan süt ile ıslatalım. Kalan kremayı üzerine yayarak istediğiniz şekilde süsleyerek buzdolabında 3-4 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
7 Nisan 2017 Cuma
Simit Tadında Poğaça Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un
susam
İÇ HARCI: (tercihe göre)
peynir çeşitleri
Mis gibi yumuşacık simit tadında nefis bir poğaça ;
YAPILIŞI:
Süt,maya ve şekeri derin bir kaba alalım. Üzerini 4 kaşık kadar un serperek streç ile kapatalım. 10 dk aktifleşen karışıma sıvı yağ,yumurta akı,ılık su ekleyerek karıştıralım. Tuz ve az az un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru streç ile kapatarak 40-50 dk mayalandıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak şekil verelim. Yumurtaya buladığınız poğaçaları susama bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst pişirdiğimiz poğaçalarınızı servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un
susam
İÇ HARCI: (tercihe göre)
peynir çeşitleri
Mis gibi yumuşacık simit tadında nefis bir poğaça ;
YAPILIŞI:
Süt,maya ve şekeri derin bir kaba alalım. Üzerini 4 kaşık kadar un serperek streç ile kapatalım. 10 dk aktifleşen karışıma sıvı yağ,yumurta akı,ılık su ekleyerek karıştıralım. Tuz ve az az un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru streç ile kapatarak 40-50 dk mayalandıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak şekil verelim. Yumurtaya buladığınız poğaçaları susama bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst pişirdiğimiz poğaçalarınızı servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kolay Kısır Tarifi
MALZEMELER:
3 su bardağı ince bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 demet yeşil soğan
yarım demet marul
yarım demet maydanoz
taze nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
yarım çay bardağı nar ekşisi
1 adet limon
tuz-karabiber-kimyon
Gün,çay saatlerinin en sevilen ve eskimeyen mezesi kısır ;)
YAPILIŞI:
Bulguru derince bir kaba alalım ve salçaları ekleyerek karıştıralım, üzerine sıcak suyu ekleyelim. Karıştırarak kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar bekletelim. Yeşillikleri yıkayarak ince şekilde doğrayalım. Soğumuş olan bulguru tekrar karıştıralım ve daha büyük bir kaba alalım. Yeşillikleri ekleyerek karıştıralım. Son olarak ekşileri,yağı tuz ve baharat ekleyerek karıştıralım. İsterseniz benim gibi streç ile kapladığımız kalıba isterseniz servis tabağına alıp süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
3 su bardağı ince bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 demet yeşil soğan
yarım demet marul
yarım demet maydanoz
taze nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
yarım çay bardağı nar ekşisi
1 adet limon
tuz-karabiber-kimyon
Gün,çay saatlerinin en sevilen ve eskimeyen mezesi kısır ;)
YAPILIŞI:
Bulguru derince bir kaba alalım ve salçaları ekleyerek karıştıralım, üzerine sıcak suyu ekleyelim. Karıştırarak kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar bekletelim. Yeşillikleri yıkayarak ince şekilde doğrayalım. Soğumuş olan bulguru tekrar karıştıralım ve daha büyük bir kaba alalım. Yeşillikleri ekleyerek karıştıralım. Son olarak ekşileri,yağı tuz ve baharat ekleyerek karıştıralım. İsterseniz benim gibi streç ile kapladığımız kalıba isterseniz servis tabağına alıp süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kuru Erikli Mercimek Yemeği
MALZEMELER:
1 adet patates
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı kuru erik
2-3 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz-baharat
Ekşili tadının yanı sıra besleyici ve sağlıklı bir akşam yemeği önerisi ;
YAPILIŞI:
Mercimek siyah su saldığı için öncelikle uygun bir tencere de 10-15 dk haşlayalım. Suyunu süzerek yıkayalım. Tencereye sıvı yağ ve küçük doğranmış soğanı alarak pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı ekleyip kokusu çıkınca mercimek ve küçük doğranmış patatesleri ekleyerek 2-3 tur çevirelim. Üzerine gelecek şekilde su ekleyerek erişte,tuz ve baharatları ekleyelim. Pişmeye yakın kuru erikleri ekleyelim. Tüm malzeme pişince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 adet patates
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı kuru erik
2-3 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz-baharat
Ekşili tadının yanı sıra besleyici ve sağlıklı bir akşam yemeği önerisi ;
YAPILIŞI:
Mercimek siyah su saldığı için öncelikle uygun bir tencere de 10-15 dk haşlayalım. Suyunu süzerek yıkayalım. Tencereye sıvı yağ ve küçük doğranmış soğanı alarak pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı ekleyip kokusu çıkınca mercimek ve küçük doğranmış patatesleri ekleyerek 2-3 tur çevirelim. Üzerine gelecek şekilde su ekleyerek erişte,tuz ve baharatları ekleyelim. Pişmeye yakın kuru erikleri ekleyelim. Tüm malzeme pişince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
4 Nisan 2017 Salı
Sıvı Yağ İle Un Helvası Tarifi
MALZEMELER:
1,5 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
ŞERBET İÇİN:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Margarinsiz şerbeti pişirme derdi olmadan hem pratik hem de lezzetli bir un helvası tarifi...
YAPILIŞI:
Şerbet için su ve şekeri karıştırarak hazır edelim. Tencereye sıvı yağ ve unu ekleyerek orta ateşe kavurmaya başlayalım. Un toparlanıp tekrar kendini bırakana kadar orta ateşte pişirmeye devam edelim. Rengi koyulaşınca dikkatli şekilde şerbeti ekleyerek hızlı bir şekilde karıştıralım. Şerbeti tamamen çekince kaşık veya muffin kalıpları ile şekil vererek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1,5 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
ŞERBET İÇİN:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Margarinsiz şerbeti pişirme derdi olmadan hem pratik hem de lezzetli bir un helvası tarifi...
YAPILIŞI:
Şerbet için su ve şekeri karıştırarak hazır edelim. Tencereye sıvı yağ ve unu ekleyerek orta ateşe kavurmaya başlayalım. Un toparlanıp tekrar kendini bırakana kadar orta ateşte pişirmeye devam edelim. Rengi koyulaşınca dikkatli şekilde şerbeti ekleyerek hızlı bir şekilde karıştıralım. Şerbeti tamamen çekince kaşık veya muffin kalıpları ile şekil vererek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 Nisan 2017 Cumartesi
Elmalı Pekmezli Kurabiye Tarifi
MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
125 gr tereyağı veya margarin
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İÇ HARCI:
2 adet elma
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
1 çay bardağı pekmez
2-3 kaşık su
Elmalı kurabiyelerin yumuşaklığına bir de pekmez eklenince hem çok lezzetli hem de nefis bir kurabiye ortaya çıkıyor, kesinlikle tavsiye ettiğim tariflerden biri...
YAPILIŞI:
İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Elmaları soyarak rendeleyelim. Şeker ile birlikte uygun bir tavaya alarak suyunu çekene kadar kavuralım. Ocaktan alarak tarçını ilave ederek soğumaya bırakalım. Hamur için kabartma tozu,vanilya ve un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alarak çırpalım. Diğer malzeme ve az az un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak elimizle açıp şekil verelim. İçine 1 tatlı kaşığı kadar elmalı harçtan koyarak D şeklinde kapatalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembe olana kadar pişirelim. Pekmez ve suyu karıştıralım, hindistan cevizini düz bir tabağa koyalım. Kurabiyeleri fırından alıp ilk sıcağının gitmesi için bekletelim. Ilınmış kurabiyeleri önce pekmezli suya ardından hindistan cevizine bulayalım. Kurabiyeler soğuyup pekmezi çekince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
HAMUR İÇİN:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
125 gr tereyağı veya margarin
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İÇ HARCI:
2 adet elma
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
1 çay bardağı pekmez
2-3 kaşık su
Elmalı kurabiyelerin yumuşaklığına bir de pekmez eklenince hem çok lezzetli hem de nefis bir kurabiye ortaya çıkıyor, kesinlikle tavsiye ettiğim tariflerden biri...
YAPILIŞI:
İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Elmaları soyarak rendeleyelim. Şeker ile birlikte uygun bir tavaya alarak suyunu çekene kadar kavuralım. Ocaktan alarak tarçını ilave ederek soğumaya bırakalım. Hamur için kabartma tozu,vanilya ve un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alarak çırpalım. Diğer malzeme ve az az un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak elimizle açıp şekil verelim. İçine 1 tatlı kaşığı kadar elmalı harçtan koyarak D şeklinde kapatalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembe olana kadar pişirelim. Pekmez ve suyu karıştıralım, hindistan cevizini düz bir tabağa koyalım. Kurabiyeleri fırından alıp ilk sıcağının gitmesi için bekletelim. Ilınmış kurabiyeleri önce pekmezli suya ardından hindistan cevizine bulayalım. Kurabiyeler soğuyup pekmezi çekince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.