MALZEMELER:
1 adet patates
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı kuru erik
2-3 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz-baharat
Ekşili tadının yanı sıra besleyici ve sağlıklı bir akşam yemeği önerisi ;
YAPILIŞI:
Mercimek siyah su saldığı için öncelikle uygun bir tencere de 10-15 dk haşlayalım. Suyunu süzerek yıkayalım. Tencereye sıvı yağ ve küçük doğranmış soğanı alarak pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı ekleyip kokusu çıkınca mercimek ve küçük doğranmış patatesleri ekleyerek 2-3 tur çevirelim. Üzerine gelecek şekilde su ekleyerek erişte,tuz ve baharatları ekleyelim. Pişmeye yakın kuru erikleri ekleyelim. Tüm malzeme pişince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder