MALZEMELER:
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 lt süt
125 gr tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
tarçın
ceviz -fındık
Kolay yapımı ve lezzeti ile en çok tercih edilen sütlü tatlıların başında gelen tavuk göğsü tatlısı...
YAPILIŞI:
Tereyağını tencereye alarak eritelim, unu ekleyerek hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Şeker ve sütü ekleyerek koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirelim. Ocaktan alarak vanilyayı ekleyerek mikser yardımıyla 10 dk çırpalım. Islatılmış kaba dökerek oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Buzdolabında kıvam alana kadar 3-4 saat dinledirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder