MALZEMELER:
2 su bardağı un
125 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı çekilmiş ceviz (tercihe göre)
ŞERBET İÇİN:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Türk mutfağının vazgeçilmez en pratik ve lezzetli tatlılarından biri şüphesiz, kandil akşamları helvanın yeri de ayrı oluyor tabi...Regaip Kandiliniz mübarek olsun...
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayalım, şeker ve suyu uygun bir tencereye alarak koyulaşana kadar kaynatalım. Yağı uygun bir tencereye alarak eritelim ve unu ilave edelim. Un yağ kokusunda arınıp altın rengine dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım (bu aşama biraz yorucu oluyor ama başından ayrılmamak gerekiyor). Son olarak çekilmiş cevizi ekleyerek rengini biraz daha koyulaşana kadar kavurup ocağın altını kısalım. Sıçrama tehlikesi olduğu için dikkatle şerbeti tencereye ilave ederek karıştıralım. Şerbet tamamen çekince ocaktan alarak ilk sıcağının gitmesini bekleyelim (eğer kalıp kullanmayacaksanız tamamen soğumalı). Ilık iken kalıplara doldurduğumuz helvaşarı ters çevirip servis edebilirsiniz...Afiyte olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder