MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
5 su bardağı un
1 adet yumurta
ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI:
250 gr kıyma
1 adet soğan (büyük boy)
tuz-kimyon-karabiber
SERVİS İÇİN:
sarımsak-yoğurt
sıvı yağ-salça
nane
Kapatma işlemi mantı da en uğraştıran bölüm olsa da bu tarif klasik mantıya göre daha kolay oluyor.
YAPILIŞI:
Hamur için unu eleyerek tuz ile karıştıralım. Orta kısmına yumurtayı kırarak az az ılık su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru yarım saat dinlendirelim. Soğanı rendeleyerek kıyma,tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Dinlenen hamuru bezelere ayırıp açalım. Enine şeritler keserek kıymalı harcı ince şekilde resimde ki gibi koyalım. Rulo şeklinde kapattığımız hamuru 2 cm aralıklarla keselim. Kaynayan bol suda haşladığınız mantıları sarımsaklı yoğurt ve salça ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder