16 Aralık 2016 Cuma

Kolay Çikolata Soslu Kek Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


ÜZERİ İÇİN:

yarım paket çikolata sosu
tarif miktarının yarısı kadar süt
hindistan cevizi

ISLATMAK İÇİN:

1 su bardağı soğuk süt


Sünger gibi yumuşacık pandispanya üzerine nefis çikolata sosu ile pratik bir tarif...


YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Yağlanmış fırında kabına (26 cm borcam kullandım) keki dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk kadar pişirelim. Kürdan testi yaparak ilk sıcağının gitmesini bekleyelim. Soğuk sütü keke eşit olarak döküp çekmesi için bekletelim. Çikolata sosunu tarifine göre hazırlayalım. Sütü çekmiş keke çikolata sosunu dökelim. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdiğimiz pastamızı süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder