12 Aralık 2016 Pazartesi

Marmelatlı Kıyır Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

250 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un


ÜZERİ İÇİN:

kayısı marmelatı


Nişastalı ağızda dağılan marmelatı ile de ayrı bir lezzetli kurabiye tarifi...


YAPILIŞI:

Sıvı yağ,oda sıcaklığında ki tereyağı ve pudra şekerini özdeşleşene kadar yoğuralım. Diğer malzemeler ile birlikte azar azar unu da ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlak şekil verelim. Serçe parmağımızla küçük delikler açarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. İçine kayısı marmelatını çay kaşığı yardımıyla dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirip soğuyunca servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder