2 adet yufka
1 çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağ
İÇ HARCI:
1 adet büyük boy soğan
250 gr kıyma
1 adet büyük boy domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
2 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
tuz-baharat
Evde hem kendiniz hem de sevdikleriniz için güvenle hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif...
YAPILIŞI:
Harcı için soğan,domates,maydanoz ve biberleri rondodan geçirelim. Derin bir kapta harç malzemelerini yoğurarak hazırlayalım. Tereyağını küçük bir tavada yakmadan eriterek sıcak su ile karıştıralım. 1 adet yufkayı tezgaha sererek tereyağlı sosu eşit olarak sürelim. Diğer yufkayı üzerine kapatarak bardak veya kase ile keselim. Elde ettiğimiz yuvarlak yufkalara kıymalı harcımızı yayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 170 derece fırında 10 dk kadar pişirip sıcak olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
İPUCU:
Kalan yufkaları kırpık böreği yapmakta kullanabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder