MALZEMELER:
4 adet yufka
SOS İÇİN :
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
İÇ HARCI:
2 bağ ıspanak
1 adet soğan
1 çay bardağı sos
tuz
En sevilen, en pratik hazır yufka böreği ;
YAPILIŞI:
Sos için gerekli malzemeleri hazırlayalım. Yıkanıp ince doğranmış ıspanak, küp doğranmış soğan,tuz ve sosu karıştırıp iç harcı hazırlayalım. 1 adet yufkayı tezgaha sererek 4 üçgen parça olarak keselim. Her parçayı sos ile ıslatıp ıspanaklı harcımızı üzerine serpelim ve geniş kısımdan başlayarak rulo şeklinde saralım. Ruloyu içine doğru sararak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine kalan sosu sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt süt kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder