16 Kasım 2016 Çarşamba

İçli Köfte Tarifi (Haşlanmış)

MALZEMELER:

DIŞI İÇİN:

1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağından biraz az un
soğuk su
tuz


İÇİ İÇİN:

yarım kilo kıyma
3 adet büyük boy soğan
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber-kimyon-pul biber


PİŞİRMEK İÇİN:

1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
tuz ve su


Yöresel nefis bir lezzet ;


YAPILIŞI:

İÇ HARCI ; soğanları ince şekilde doğrayarak sıvı yağ ile kavuralım. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurup salçayı ilave edelim. Salçanın kokusu çıkınca yumuşak kıvamlı olması için az su,ceviz,kıyılmış maydanoz,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakalım.

DIŞI İÇİN ; bulgurun üzerine geçecek kadar soğuk ekleyerek 1 saat demlendirelim. Suyunu tamamen çekince irmik ve baharatları ekleyerek az az soğuk su ilave ederek 15 dk kadar yoğuralım. Son olarak unu ekleyerek 5 dk daha yoğuralım. Şekil verirken dağılmıyorsa hazır demektir. Harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak baş parmağımız ile için oyalım. Kıymalı harcımı doldurup kapatalım. Yağ ile salçayı kavurup yeter miktarda su ilave edelim. Kaynayan suya dikkatli şekilde köfteleri salarak su yüzeyine çıkana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder