MALZEMELER:
4 adet yufka
SOS İÇİN:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
tuz
HARCI İÇİN:
1 kase beyaz peynir
yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
tuz-karabiber
1 çay bardağı sos
Yumuşacık, çok lezzetli hem de pratik bir börek tarifi...
YAPILIŞI:
İç harcı için ıspanakları yıkayalım. İnce şekilde doğrayarak peynir,ince doğranmış soğan, tzu ve baharatları ekleyelim. Ayrı bir kapta sos malzemelerini karıştırarak hazırlayalım ve 1 çay bardağını ayırıp ıspanaklı harcımıza dökerek harmanlayalım. Yufkayı tezgaha sererek fırça yardımıyla sos sürelim. Yufkayı 2 ye katlayarak tekrar sos sürelim ve 6 üçgen parçaya bölelim. Üçgen yufkaların geniş kısmına ıspanaklı harçtan koyarak rulo şeklinde saralım. Tüm yufkalar bitince üzerine kalan sosu sürerek ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder