MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
tuz
alabildiği kadar un (6-7 bardak kadar)
İÇ HARCI:
zeytin-peynir
sucuk
Tam kıvamında yumuşacık, çabuk bayatlamayan ve çok lezzetli bir poğaça tarifi ki hamur olarak genelde aynı hamur ve tekniği kullanıyorum. İç harcını zevkinize göre de koyabilir veya sade olarak da tercih edebilirsiniz...
YAPILIŞI:
Ilık süt,maya ve şekeri uygun bir kaba alalım. Üzerini 4 çorba kaşığı kadar un serperek kaplayalım ve üzerini streç ile kapatalım. Yaklaşık 10 dk kadar un çatlak görünüm kazanınca orta kısmına 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyelim. Kenar kısmından nazikçe yumurta akı,yağ ve suyu yavaşça dökerek yine nazik hareketler ile saat yönüne karıştırarak yoğurmaya başlayalım. Homojen bir kıvam alana harca az az un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru kabını temiz bir poşete geçirip ağzını sıkıca kapatalım. Bu şekilde ılık bir ortamda 40-50 dk arası mayalandıralım. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak istediğimiz harcı koyarak şekil verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek sıcak 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder