3 lt süt
3 çorba kaşığı yoğurt
çay kaşığı ucu ile tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Özellikle güveç veya borcam tarzı kaplara da yapacağınız sulanmayan oldukça lezzetli bir mayalama tekniği...1 lt süt için 1 çorba kaşığı maya kullanmanız yeterli olacaktır...
YAPILIŞI:
Sütü tencereye alalım ve 2 parmak eksilene kadar orta ateşte kaynatıp ılınmaya bırakalım. Serçe parmağımızın 5-7 sn dayanabileceği sıcaklıkta oluna kadar bekleyelim. Yoğurt,tuz ve şekeri bir kapta karıştıralım ve ılık olan sütten 1 kepçe kadar alıp yoğurtu ılıştırarak hızlıca süte döküp karıştıralım. Yoğurt tamamen eriyince tercih ettiğimiz kaplara (kapakları kapatılmayacak) sütü paylaştıralım. Önceden 50 derece de 5 dk ısıtılmış fırına kapları koyarak 6-7 saat mayalanmaya bırakalım. Arada fırın camına hafif vurarak yoğurtun sallanmadığını kontrol edelim. Sallanmayan yoğurt mayalanmış demektir ve hiç dokunmadan buzdolabına kaldırıp 12 saat bekleterek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder