30 Eylül 2016 Cuma

Bisküvi Tadında Çikolatalı Kurabiye

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
125 gr tereyağ veya içerikli margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:

80 gr sütlü çikolata



Üzerinde çikolata olan kıyır kıyır bisküvileri seviyorsanız evde gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz nefis bir tarif...



YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında erimiş tereyağ,sıvı yağ,pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım. Nişasta ve vanilyayı ekleyerek kabartma tozu ve az az un ekleyelim. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlak hafif yassı şekil verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar 18-20 dk arası pişirelim. Oda sıcaklığına gelen kurabiyelerin üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata sürerek donmaya bırakalım. Tamamen soğumuş kurabiyeleri servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

29 Eylül 2016 Perşembe

Mantar Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağ veya içerikli margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı nişasta (tercihe göre kıyır oluyor isterseniz kullanmayabilirsiniz)
alabildiği kadar un (7 çay bardağı kadar kullandım)
üzeri için kakao

Özellikle kızımın çok sevdiği görüntüsü ile olduğu kadar lezzeti ile de çok beğenilen bir kurabiye tarifi. Üstelik şekilli olmasına karşın oldukça pratik ve az malzemeli.




YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ,sıvı yağ,yumurta ve pudra şekerini pürüzsüz hale gelene kadar yoğuralım. Nişasta ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Son olarak kabartma tozu ve kontrollü şekilde un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayarak yağlı kağıt dizili tepsiye dizelim. Tüm hamur bitince küçük pet şişeyi önce kakaoya ardından kurabiyelerin orta kısmına batırarak şekil verelim. Isıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun. 



28 Eylül 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği

MALZEMELER:

4-5 adet patlıcan
3 adet büyük boy domates
1 adet büyük boy soğan
2-3 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
tuz


Yaz aylarına veda ederken özleyeceğimiz yemeklerden biri de patlıcan sanırım....

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyarak acısı çıkması için yarım saat tuzlu suda bekletelim. Suyunu süzerek tekrar durulayalım. Uygun bir tencerenin dibine küp doğranmış soğan ve domatesleri alalım. Üzerine doğranmış biber ve patlıcanları ilave edelim. Sarımsak,yağ,tuz ve şekerini ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakalım. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


25 Eylül 2016 Pazar

Yaprak Kurabiye Tarifi (videolu)

MALZEMELER :


125 gr tereyağ veya içerikli margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri (biraz az da kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un (6,5-7 çay bardağı kadar kullandım)
üzeri için kakao


Görüntüsü, lezzeti ve pratik oluşu ile çay saatlerinin gözdesi olacak nefis bir kurabiye tarifi...



Oda sıcaklığında ki tereyağ,sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini karıştıralım. Nişasta ve vanilyayı ekleyerek karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve az az un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak elips şekli verelim. Hafif ıslatılmış bıçağı kakaoya batırıp hamurun tam ortasından çizik atalım (dibe kadar inmemeye özen gösterelim). Tekrar kakaoya batırdığımız bıçak yardımıyla kenar kısımlarına da aynı şekilde çizikler atarak şeklini verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.






Fırında Kabak Kızartması

4-5 adet kabak
2-3 çorba kaşığüı sıvı yağ
tuz


Kızartma yapmanın en pratik fırında tercih edilenler sanırım. Kabak kızartmasında özellikle sarımsaklı yoğurt ile servisinde normal kızartmadan hiç bir fark göremeyeceksiniz...




Kabakları soyalım ve ince şekilde dilimleyelim. Yıkayıp kurutalım. Derin bir kaba sıvı yağ ve tuzu alalım ve içine kabakları atarak karıştıralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kabakları 200 derece fırında 15-20 dk arası pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.