3 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı tereyağ (yarı yarıya sıvı yağ veya margarin kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı şehriye (ben yıldız tercih ettim)
1 çorba kaşığı salça
5 bardak su
tuz
Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetidir ki ben bu mevsimde domateslere ayrıca salça eklemiyorum siz damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz...
HAZIRLANIŞI:
Ön hazırlık olarak domateslerin kabuklarını soyarak rondodan geçirelim. Tencereye yağı alarak eritelim. Domatesleri ilave ederek suyunu salıp çekene kadar karıştırarak hafif kavuralım. Salçayı ilave ederek kavuralım. Son olarak şehriyeleri ekleyerek 1-2 dk kavurup üzerine suyunu ekleyelim. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim ve damak zevkinize göre yoğunluğunu kontrol edelim koyu kıvamlı ise biraz su ekleyerek bir taşım servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder