1 Nisan 2016 Cuma

Yumurtasız Yağ Çekmeyen Pişi

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
1 paket kabartma tozu
tuz
alabildiği kadar un
kızartmak için sıvı yağ


Yaz aylarının gelmesi ile birlikte akşam yemeklerinde kahvaltı tarzı sofralarımız çok oluyor. Bol kalorili yedikçe yediren bu lezzetler kilo sorunlarını arttırsa da yine de lezzeti değiyor bence :) Neyse henüz bahar aylarındayız madem biraz daha kaçamak yapılabilir. Ben bu kez sarımsaklı yoğurt ve kavurduğum salça ile servis ettim , mantıyı andıran nefis bir lezzet oldu doğrusu ;)




YAPILIŞI:

Süt ve yoğurtu uygun bir kapta karıştıralım. Tuz ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırdıktan sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk dinlendirip 2 bezeye ayıralım ve her bezeyi 1 cm kalınlığında açalım. Bol ve kızgın yağda önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder