1 Nisan 2016 Cuma

Gödek Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt (tamamına su da kullanabilirsiniz)
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
tuz
alabildiği kadar un


Aslen Çanakkale Biga'lı yım, çocukluğumda babaannemle kandil günleri yapar dağıtırdık. Yöresine göre ismi değişip genelde pişi denilse de benim için hep gödek kalmıştır :) İsterseniz yoğurt kullanmadan sadece su ile de hazırlayabilirsiniz, ben daha lezzetli olduğu için kullanıyorum.




Maya,ılık su ve şekeri karıştırma kabına alarak 10 dk bekletelim. Kabaran mayaya yoğurt, tuz ve azar azar un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur iki katına çıkana kadar ılık bir ortamda üzerini örterek dinlendirelim. Elimizi hafif yağlayarak mayalanmış hamurdan cevizden az büyük bezeler koparıp elimizle açıp inceltelim. Kızgın ve bol yağda önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder