5 adet yufka
SOS İÇİN:
1 şişe soda (200 ml)
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
üzeri için 1 adet yumurta sarısı
İÇ HARCI: (tercihe göre)
yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
tuz-karabiber-kırmızı biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tepsi böreğini özellikle 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha da lezzetli yumuşacık olan bir börek oluyor. Genelde peynir-maydanoz ikilisi ile yapılsa da biz ıspanaklı çok sevdiğimiz için bu şekilde tercih ettim...
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayarak ince şekilde doğrayalım. Soğan,tuz,baharat ve bir miktar sıvı yağ ile harmanlayalım. Sos için gerekli malzemeleri karıştıralım. Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yerleştirelim. Sos ile tepside ki yufkayı ıslatarak 2. yufkayı büzgülü şekilde yerleştirip sos ile eşit olarak ıslatarak 3. yufkayı da aynı şekilde yerleştirelim. Üzerine ıspanaklı harcımızı yayalım ve diğer yufkayı üzerine kapatarak sos ile ıslatalım. Son yufkayı da yerleştirip sosladıktan sonra kenarlardan kalan yufkayı üzerine kapatalım. Kalan sosu üzerine yayarak buzdolabında 1-2 saat mümkünse 1 gece bekletelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı gidince dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder