MALZEMELER:
4 adet yufka
SOS İÇİN:
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
HARCI İÇİN:
2 adet patlıcan
2 adet biber
1 adet soğan
2 adet domates
tuz-baharat
Patlıcanı çok severim fakat börekte tamamen farklı bir lezzete dönüşüyor ki herkes de çok beğeniyor. Ben daha yumuşak olması için sosa süt kullandım siz isterseniz yağ ve su karışımı ile de hazırlayabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanları soyarak tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletip acısı alalım. Diğer taraftan soğanı küçük şekilde doğrayalım, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Küçük doğranmış biberi ekleyip hafif kavurup rendelenmiş domatesi ilave edelim. Son olarak durulanıp kurulanmış patlıcanları ekleyerek yumuşayana kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp hazırlayalım. 1 adet yufkayı tezgaha sererek sos ile hafif ıslatalım ve D şeklinde oval tarafı bize gelecek şekilde kapatalım. Sos ile hafif ıslattığımız yufkayı 8 eşit üçgen parçaya bölelim. Geniş kısımlarına patlıcan harcımızdan koyarak kenarlarını hafif içe doğru katlayıp geniş bir rulo şekilde saralım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yapalım. Kalan sosa yumurta sarısı ilave edip karıştıralım ve böreklerin üzerine sürelim. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder