26 Nisan 2016 Salı

Hingel Mantı Tarifi

MALZEMELER:

4-5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su

İÇ HARCI:

150 gr kıyma
1 adet soğan
tuz-karabiber-kırmızı biber

SERVİS İÇİN:

sarımsak
yoğurt
kırmızı biber
tereyağ


Hingel için çok güzel sunumlar ve şekil yapan hanımlar var ki bende o kadar beceri yok sanırım :) Sanırım fazla belki de evet yok :D Mantıdan büyük hamur sevenler için nefis bir tarif,tercihe göre patatesle de yapabilirsiniz. Şekil olarak isterseniz D şeklinde de kapatabilirsiniz...




YAPILIŞI:

Unu eleyerek derin bir kaba alalım ve tuz ekleyerek karıştıralım. Ortasını havuz gibi açarak yumurtayı kıralım ve azar azar ılık su ekleyerek ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edelim. Hamuru 15-20 dk kadar rahat açılabilmesi için dinlendirelim. Bu arada kıyma ve rendelenmiş soğanı tuz,baharatlar ile harmanlayarak harcımızı hazırlayalım. Dinlenmiş hamuru açabileceğimiz büyüklükte 3-4 bezeye ayıralım. Her bezeyi yarım cm inceliğinde olacak şekilde açalım. Çay bardağı veya yuvarlak kalıp ile yuvarlak şekilde keselim. Harcımızdan orta kısmına koyarak resimde göründüğü gibi üst kısımda birleştirelim. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak kaynayan bol suda 15 dk kadar haşlayarak kevgir yardımıyla çıkarıp sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder